Expedition Framåt – tillväxtprogrammet för företag som vill växa och utvecklas

Driver du ett företag med fem till 249 anställda? Vill du öka bolagets tillväxt och stärka konkurrenskraften? Behöver du ett bollplank och individuell rådgivning för att kunna göra det? Då är tillväxtprogrammet Expedition Framåt något för dig.

Utveckla ditt företag tilsammans med oss på Expedition Framåt.

Utveckla ditt företag tilsammans med oss på Expedition Framåt.

Detta är Expedition Framåt

Expedition Framåt är ett skräddarsytt tillväxtprogram för dig som äger eller driver ett företag och som har viljan att utvecklas och växa. Vi utgår från ditt företags utmaningar och behov och sätter tillsammans upp en handlingsplan.

Våra metoder och vårt arbete baseras på väl beprövade teorier om hur tillväxtföretag arbetar. Mot en kostnad erbjuds du individuell affärsrådgivning från konsulter med expertkunskap, ett stort kontaktnät, affärsmöjligheter och stöd från en personlig kontaktperson under hela resans gång. Vårt främsta mål är att ditt företag får en sund och uthållig tillväxt med bibehållen kontroll och balans.

Så här fungerar tillväxtprogrammet

Först gör vi en analys på ditt företag för att ta reda på förutsättningarna att nå dina tänkta mål. Utifrån det, gör vi en handlingsplan som stödjer vart du vill nå med ditt företag. Vår roll blir att coacha dig och fungera som ditt bollplank under resans gång och matcha med rätt kompetensutveckling och de verktyg som du behöver för att nå dina mål.

Programmet ser olika ut för olika företag beroende på behov och handlingsplan, men du har tillgång till allt detta:
• Workshops och seminarier om allt från hur du utvecklar ditt ledarskap och din organisation, till säljledning, mål- och visionsarbete.
• Mötesplatser där du träffar andra företagare för att utbyta erfarenheter och skapa nya affärskontakter.
• Olika analyser för att ta reda på vad du gör, vad du inte gör och vad du borde låta andra göra.
• Affärsrådgivning inom olika områden som till exempel marknadsföring, försäljning, ledarskap, mål och strategi.
• Kostnadsfri experthjälp vid rekrytering av nya medarbetare.

Vill du veta mer om innehållet i våra workshops, analysverktyg och nätverk? Klicka här >>
 

De företag som deltar i Expedition Framåt omsätter tillsammans mer än 21 MDKR

Business Region Göteborg/allabolag, 2012

Tillgång till specialister i affärsrådgivning och ett brett kontaktnät

Vår affärsrådgivning genomförs av externa konsulter med specialkompetens inom olika områden. Alla våra konsulter har lång erfarenhet av affärsutveckling i små- och medelstora företag.

Vi samarbetar också med flera organisationer i regionen, bland annat ALMI Företagspartner som underlättar vid kundkontakter kring finansieringsfrågor. Arbetsförmedlingen som hjälper dig med rekrytering av kompetenta medarbetare. Genom Enterprise Europe Network, världens största nätverk kring EU-frågor för små- och medelstora företag, får du kostnadsfri EU-rådgivning och hjälp att hitta internationella affärssamarbeten.

Ett tillväxtprogram som verkligen gör skillnad

Man kan alltid ställa sig frågan hur man mäter tillväxt och vilka insatser som gör skillnad. Med Expedition Framåt vet vi att det ger resultat! Under 2014 genomförde vi en tillväxtmätning på våra deltagande företag och resultatet pekade tydligt på att de företag som är med i Expedition Framåt har bättre tillväxt och resultat än sina konkurrenter. Mätningen visade också att de företag som varit mest aktiva inom programmet också var de företag som vuxit mest. Du kan ladda ner rapporten här nedan.

Vill du veta mer om programmet?

Välkommen att kontakta Susanne Abildtrup.

Är du intresserad av vilka andra företag som deltar?

Klicka här så kommer du till vår onlinedatabas över samtliga deltagare.

  • Publikationer

  • Hur mäter man tillväxt

    Hur mäta tillväxt och framgång?

    Sammanfattning av en studie gjord år 2014 på 99 företag för att se deras utveckling jämfört med respektive företags utvalda konkurrenter. De 99 företagen är deltagare i Business Region Göteborgs tillväxtprogram Expedition Framåt.

    Ladda ned
DELA:
TIPSA:
SKRIV UT:

Tip a friend

Kalendarium

Sidor

brg logo

Business Region Göteborg AB (BRG) är ett helägt, icke-vinstdrivande dotterbolag till Göteborgs Stadshus, vilket i sin tur är helägt av Göteborgs Stad. Vi representerar tretton kommuner i regionen.

Telefon 031-61 24 02 I info@businessregion.se I Huvudkontor på Norra Hamngatan 14, Göteborg

Följ oss

Detta är Business Region Göteborgs officiella webbplats.
Ansvarig utgivare: Patrik Andersson, utsedd av Myndigheten för radio och tv.

To the top of the page