Schenker väljer ViewIT som partner för utbildning när de byter ut sina handdatorer
Ökad konkurrens och växande behov av information och utbildning är en mycket viktig fråga för de flesta företag idag. Den tid det tar att utbilda personal så att det snabbt kan sätta sig in i nya system är avgörande. Ju snabbare inlärningen går desto smidigare blir övergången från ett gammalt system till ett nytt system. Schenker har valt att skaffa en helt ny mobil kommunikationslösning för att kunna ge sina kunder ännu bättre service och möjlighet till förbättrad Track & Trace. Det nya systemet kommer även att underlätta arbetet för chaufförerna samtidigt som det alltså ger högre kundnytta då kunden från och med nu kan få sändningsinformation uppdaterad i realtid. Chaufförerna måste snabbt sätta sig in i den nya tekniken utan att förlora viktig arbetstid. Det är här ViewIT kommer in i bilden.

Utbildningsplattform med ny spännande teknik


ViewIT har en webb-baserad utbildningsplattform där filmen och människan står i fokus. Utbildningsplattformen bygger på en ny innovativ teknik som gör det möjligt att använda flera filmfönster bredvid varandra. Tekniken kallas också "split-screen". Behovet av tekniken är stort och ViewIT har på kort tid fått flera stora företag som kunder. Ett filmfönster med en person som berättar och ett filmfönster intill som innehåller det som ska förklaras.
På bilden ser vi en person kunnig i hur handdatorn fungerar instruerar om varje nytt moment samtidigt som filmen intill visar detta moment direkt i handdatorn. Det är så lätt att hänga med att alla kan göra det.

-"ViewIT´s mediaspelare är oerhört bra då den väcker såväl nyfikenhet som intresse i utbildningssammanhang då tittaren både kan se, höra och göra vid ett och samma tillfälle — roligt är det också!"
 Jesper Gustafsson, Utrullningsansvarig Projekt MobilData, Schenker Consulting

Tekniken används redan av många


Tekniken bakom ViewIT är uppskattad och används av flera ledande företag såsom Schenker, Microsoft, DHL, Abbott, Handelsbanken, Skandiabanken, Telenor med flera.

För mer info: www.viewit.eu

Erik-Wilhelm Graef Behm
IT Centrum Väst vid Business Region Göteborg

Uppdaterad: 2009-02-13
Dela