Göteborgsbaserade IT-företaget Zetup öppnar kontor i Stockholm
Pål Junhamn, Mats Franzén & Pontus Ödqvist, Zetup
Foto: : Eivind Vogel-Rödin, Livebloggen
IT-företaget Zetup, med fokus på central IT-infrastruktur, går mot strömmen och expanderar mitt i lågkonjunkturen. Företaget öppnar nu ett nytt kontor i Stockholm, där de räknar med att femdubbla omsättningen och fyrfaldiga personalstyrkan inom två år. Stockholmskontoret invigdes med pompa och ståt i Kista den 7 maj. Zetup hjälper företag att effektivisera och förbättra verksamhetsnyttan inom affärskritisk central IT-infrastruktur.

- Vi har fått efterfrågan från både partners och kunder om att etablera oss i Stockholm. Vi ser att det finns ett stort behov av våra tjänster på Stockholmsmarknaden, precis som det finns i Västsverige där vi har funnits fram tills nu, berättar Mats Franzén, vd på Zetup.

Zetup har aggressiva tillväxtplaner i Stockholm och har förstärkt med regionchef
Pontus Ödqvist samt ytterligare fyra konsulter som ska driva Stockholmskontoret framåt. Inom två år räknar Zetup fyrdubbla antalet anställda och femfaldiga sin omsättning.

- Budskapet med effektivisering är högaktuellt. Företagen kan inte ta bort sin infrastruktur men de kan effektivisera den och därmed spara stora kostnader. Dessutom är det lättare att få tag på duktiga medarbetare nu, säger Pontus.

- Vårt mål är att inom två år ha en väl etablerad verksamhet i Stockholm och att ha skapat en stabilitet som matchar den övriga verksamheten inom företaget. Vi jobbar mycket med att verkligen göra ett positivt avtryck på våra kunder och hoppas på att skapa ordentligt med ringar på vattnet, säger Mats.

Zetup ska hjälpa Stockholmsföretagen att effektivisera sin IT-infrastruktur och både Pontus och Mats ser stor potential i Stockholmsmarknaden.

- Stockholm är en stor marknad med en given potential för vårt koncept. Konjunkturläget gör att vi måste vara extra noggranna med allt som vi gör och det kommer vi att ha stor nytta av då det vänder. Att vi är fokuserade och nischade är också en extra stor styrka, säger Mats.

Zetup har ett antal beprövade koncept som de framgångsrikt arbetet med i Västsverige under närmare tio års tid. Varken i Göteborg eller i Stockholm har Zetup märkt av någon nedgång i efterfrågan på sina tjänster.

- Det går bra och vi växer och följer planen enligt målet. Vår tillväxt på Zetup har varit över 75 procent de senaste två åren och Stockholmssatsningen är bara en naturlig följd av denna starka tillväxt, säger Pontus.

Både Mats och Pontus lägger stor vikt vid företagskulturen och tror att tryggheten i att ha en kultur med stöttande och passionerade kollegor är en framgångsfaktor, inte minst nu i lågkonjunkturen.

- För min del blir en av de viktigaste uppgifterna att etablera Zetups företagskultur i Stockholm. Det är i synnerhet den som skiljer oss från andra företag, avslutar Pontus.

Om Zetup (

www.zetup.se)


IT-företaget Zetup är specialister inom drift och utveckling av central IT- infrastruktur. Zetup förbättrar och effektiviserar verksamhetsnyttan inom affärskritisk IT-infrastruktur utifrån teknik, processer och mänskliga aspekter. Leverans sker bland annat i form av förbättringsplaner, produkt- och processlösningar, drift och specialistkompetens. Zetup vänder sig i första hand mot medelstora och stora företag som behöver hjälp med att effektivisera sin affärskritiska IT. Kunderna finns inom flertalet branscher och består av såväl privata bolag som offentlig sektor. Zetup, som har funnits sedan 1986, har idag närmare 40 anställda och kontor i Göteborg, Trollhättan och Stockholm.

Erik-Wilhelm Graef Behm
IT Centrum Väst vid Business Region Göteborg

POSTADRESS
Business Region Göteborg AB
Box 111 19
411 14 Göteborg
Besöksadress
Norra Hamngatan 14, 1 tr

Telefon: +46 31 61 24 02
Fax: +46 31 61 24 01
E-mail