Västsverige näst bäst på infrastruktur i Europa
Göteborg och Västsverige hamnar högt på rankinglistorna i en färsk europeisk undersökning. När det gäller infrastruktur rankas Västsverige som tvåa i Europa.
Vartannat år rankar Financial Times fDi Magazine europeiska städer och regioner utifrån hur intressanta de är för utländska direktinvesteringar. Göteborg och Västsverige finns med högt upp på flera av rankinglistorna.

Totalt rankas Västsverige som nummer 15 av 110 regioner i Europa. Bäst placering får Västsverige inom kategorin Infrastruktur — en andraplats efter sydöstra England.

- Detta är väldigt roligt men inte förvånande eftersom vi sedan lång tid tillbaka har arbetat systematiskt med att förbättra infrastrukturen för både personer, gods och information i regionen. Sedan har vi ju även våra fina grundförutsättningar som det strategiska läget, Nordens största hamn och ett starkt akademiskt kompetenscentrum för logistik, säger Patrik Andersson, vd för Business Region Göteborg.

Bland europeiska storstäder finns Göteborg med bland de tio främsta i kategorierna Business friendliness, Economic potential, Human resources, Infrastructure och Quality of life.
fDi Magazine ägs av Finacial Times och rankinglistorna i undersökningen "European Cities and Regions of the Future 2012/2013" bygger på fakta från 253 europeiska städer och 110 europeiska regioner.

För mer info: www.fdiintelligence.com

Uppdaterad: 2012-03-16
Dela