Unga teknikföretag i Göteborg uppmärksammas
För femte året i rad utser Ny Teknik och Affärsvärlden Sveriges 33 mest lovande, unga teknikföretag. Igår kväll stod tre Göteborgsföretag, Exibea, Orthocone och Minalyze, framför juryn och sålde in sina affärsidéer med målet att vinna en finalplats i tävlingen. Minalyze gick ut som segrare och åker till finalen i Stockholm den 17 april.
Igår kväll var NyTeknik och Affärsvärldens "33-listan" på besök på Lindholmen Science Park i Göteborg för att leta efter unga innovativa företagare som platsar in på listan. Inför en jury fick tre Göteborgsföretag 60 sekunder på sig att övertyga att deras affärsidé är den hetaste på teknikmarknaden

Vinnaren blev företaget Minalyzer CS med sitt analysverktyg möjliggör att snabbt analysera stora mängder borrprover inom gruvindustrin — direkt i anslutning till borrhålet. Jämfört med dagens metoder får man mer information om innehållet i borrhålet.

- Vi har en bra affärsidé i grunden och vi lyckades kommunicera ut detta till
både publiken och panel på ett informativt sätt, därför tror jag att vi vann.
säger Annelie Blomdahl, vd Minalyze AB som kommer att gå vidare till finalen i Stockholm.

Ny Teknik och Affärsvärldens lista över de 33 mest lovande unga teknikföretagen bygger på nomineringar av företag från hela landet. För att komma med på listan måste man dock uppfylla vissa kriterier. Företaget får vara max sju år gammalt, det måste ha en unik produkt eller tjänst kring en innovation och dessutom ha internationell potential och förutsättning att vilja förändra världen.

Listan offentliggörs den 17 april på Berns salonger i Stockholm

Uppdaterad: 2012-03-09
Dela