Stort intresse för ICTexpo
Foto: Linda Harlin
Skandinaviens största IT-mässa, ICTexpo, skapade stort intresse när den i år hölls för sjunde gången.  3442 personer besökte mässan för att få veta mer om ny teknologi och framtida trender och passa på att knyta kontakter inom den digitala världen. 
Mässan täcker in fem fokusområden; Business IT, Telecom & Mobility, IT Infrastructure, IT-Security och Internet & Digital Marketing. Förutom att komma till utställarnas montrar har besökarna kunnat lyssna på intressanta föreläsare som delat med sig av sina kunskaper om det senaste inom IT-branschen.

Erik Behm, projektledare för IT Centrum Väst vid Business Region Göteborg ser det som strategiskt viktigt att delta på ICTexpo:

- Med easyFairs ICTexpo som Nordens största mötesplats för IT-branschen ser vi det som en naturlig mötesplats för oss att träffa branschkollegorna. Mässans globalisering gör detta än viktigare för oss och i år var det fler internationella besökare än vanligt vilket vi ser mycket positivt på.

För Magdalena Ranagården, projektledare för ICTexpo Göteborg, har det varit hektiska dagar inför mässan och tempot har fortsatt. Antalet besökare ligger i linje med förra årets mässa, aktiviteten i montrarna har varit hög och seminarierna mycket välbesökta.  Magdalena verkar nöjd.

- Målet för oss är nöjda utställare och nöjda besökare och när jag gått runt i mässhallen är det bara positiv respons — så det känns som om vi har uppfyllt vårt mål. Det har varit fullt upp hela tiden och vi har höjt nivån på seminarierna i år med otroligt många namnkunniga företag på listan, Facebook och Spotify kan nämnas som två exempel.

 
- Det är en fantastisk möjlighet för företagare i vår region att komma hit och besöka mässan, säger Erik Behm. Vi har haft en hel del besökare i vår monter som inte är rena IT-företag och jag tycker helt klart att det finns stora vinster även för företag utanför IT-branschen att lyssna och ta del av tjänster som presenteras här. Många av tjänsterna anser jag kan bidra till företagens tillväxt.

Hur ser planerna ut för ICTexpo nästa år?

- Nästa år går mässan den 22-23 januari och parallellt med två andra mässor, Elektronik och Industrileverantör. Det kommer att finnas synergier som gör att besökaren får ut ännu mer av sitt mässbesök när allt är samlat under ett tak, säger Magdalena Ranagården avslutningsvis.

Uppdaterad: 2012-01-20
Dela