Passa på att prata nyföretagande på Bokmässan
Funderar du eller någon du känner på att starta eget företag? Ska du dessutom gå på Bokmässan i Göteborg? Ta då chansen att bolla dina idéer med personal från nystartskontoret Mind your own business, som finns på plats alla mässans dagar. De kan hjälpa dig komma vidare med ditt företagande. Kostnadsfritt så klart.
Mind your own business är en dörr in till flera aktörer inom nyföretagande i Göteborgsregionen
Mind your own business är en dörr in till en mängd aktörer som kan nyföretagande.
foto: Anna Sigvardsson
- Det finns många personer som är presumtiva företagare, men som kanske inte vet om det. Och om de vet om det kanske de inte vet dem de ska vända sig till med sina frågor. Vi fungerar som en dörr in för den som vill starta företag, säger Jan Carlson, som är chef för Mind your own business och som ansvarar för nyföretagande på Business Region Göteborg.
 
- Det går till så att vi pratar och ringar in vad just du egentligen behöver hjälp med för att förverkliga din idé. Sedan kan vi lotsa dig vidare så att du får rätt hjälp i rätt läge. Vi ingår i ett nätverk med många aktörer som kan det här med att starta företag.

Mind your own business håller i vanliga fall (när det inte är Bokmässa) till i ett nystartskontor på Kungstorget i centrala Göteborg. Där finns det möjlighet att antingen förboka möten eller att komma förbi när det är drop in-tider.

Möjligheten att få vägledning av Mind your own business verkar uppskattas.

Förra året hade man omkring 2800 besökare i nystartskontoren, och ungefär 870 mer djupgående samtal med personer som ville bolla sin idé. Dessa samtal ledde till att hela 46 procent av dem som besökte Mind your own business sedan verkligen startade sitt bolag.

På Bokmässan kommer Mind your own business att finnas i en samverkansmonter (monternummer E04:21) med Tillväxtverket, under paraplyet verksamt.se på Bokmässan.

Där samlas flera offentliga aktörer som på olika sätt kan hjälpa dig som går med tankar på att starta eget att ta steget.

Mind your own business är en satsning som Business Region Göteborg driver för att öka nyföretagandet i Göteborgsregionen.

Mer info om Mind your own business>>
Mer om företagande på verksamt.se>>
Mer info om Bokmässan>>

Uppdaterad: 2012-09-27
Dela