Hallå där...


... Gunilla Bökmark, vd för Sahlgrenska Science Park

Gunilla Bökmark från Sahlgrenska Science Park
Gunilla Bökmark, Sahlgrenska Science Park
Torsdag den 13 september är det dags för Park Annual på Medicinareberget, en mötesplats för alla inom life science-området i regionen som vill ha koll på läget. Det är sjunde upplagan i år, med drygt 350 anmälda.
Varför anordnar ni Park Annual?
För att bidra till att synliggöra life science-branschen här i staden och regionen, och då med fokus på de unga, nystartade företagen. Vem vet, det kanske är morgondagens storföretag?!

Vi vill också medverka till att företrädarna för just dessa nystartade företag får möjligheten i att visa upp sig, stå på scen, presentera sig och sitt företag. Park Annual är också ett utmärkt tillfälle att nätverka. Detta sjunde Park Annual har över 350 anmälda, och det ser vi som ett kvitto på att det är uppskattat!

Vad är på gång inom life science-området i vår region?
Jag tycker utvecklingen av GöteborgBIO och den konsolidering av life science-aktiviteter som detta ger möjlighet till är viktig och spännande. Alla aktörer tjänar på ett starkt kluster, med tydlig samverkan aktörerna emellan. 

Vad är på gång på Sahlgrenska Science Park?
Sahlgrenska Science Park expanderar - igen. Vi attraherar internationella företag, de stora globala företagen och många, många av de allra minsta företagen. Denna mix är oerhört kreativ och givande för alla.

Transplantationscentrum utvecklas ständigt.

Inkubatorn har skapat flera framgångsrika företag, och de flesta av alumniföretagen stannar sedan kvar i science park-miljön och på så vis stärks samverkan mellan alla parter.

Vi utvecklar dessutom samarbeten med våra norska kollegor och vi bidrar till planer för den kommande utvecklingen av Medicinareberget. Det är bara ett axplock av vad som sker denna höst på Sahlgrenska Science Park.

Länk till Sahlgrenska Science Park»
Länk till GöteborgBIO»

Uppdaterad: 2012-09-14
Dela