Göteborg - Stockholm ökar mest
Antalet resenärer vid Göteborg Landvetter Airport fortsätter att öka i antal. Under januari 2012 ökade det totala resandet med nio procent jämfört med samma period förra året. Tillväxten sker framför allt på resandet inom Sverige, skriver Göteborg Landvetter Airport i ett pressmeddelande.
Under januari månad reste 356 529 resenärer till och från Göteborg Landvetter Airport. Det motsvarar en ökning med nio procent jämfört med samma period föregående år. Utrikestrafiken ökade med fem procent och uppgår till 258 310 resenärer och inrikestrafiken med 21 procent och uppgår till 98 219 resenärer.

Göteborg — Stockholm är den inrikessträcka som ökar mest. Resenärerna har närmare 20 avgångar varje dag att välja på från Göteborg Landvetter Airport till Stockholm Bromma Airport och Stockholm Arlanda Airport. Närmare 94 500 resenärer valde flyget som kollektivtransportmedel till och från Stockholm under januari månad.

- Fler väljer att flyga till och från sitt arbete. Det visar flygets styrka som kollektivtransportmedel när det gäller att resa snabbt och pålitligt. Dessutom är det tydligt att flyget har en viktig roll för näringslivet i Västsverige, säger Olle Sundin, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport, i pressmeddelandet.

Uppdaterad: 2012-02-09
Dela