Företag inom medicinteknik respektive innebandy prisas
Den 14 augusti delas årets Companipris ut. Priset syftar till att uppmuntra det goda företagandet i Göteborgsregionen. I år är det två företag som tar emot priset - Vitrolife och Renew Group.
Årets upplaga är den nittonde i ordningen. Hittills har ett femtiotal företag och organisationer fått ta emot utmärkelsen. Prisutdelningen sker ikväll på Konserhuset och det är Anneli Hulthén, styrelseordförande i Göteborg & Co och Birgitta L-Öfverholm, chef för Näringslivsgruppen Göteborg & Co, som delar ut priset.

Vitrolife är en internationellt verksam bioteknologisk/medicinteknisk koncern med säte i Göteborg. Verksamhet bedrivs inom områdena fertilitet och transplantation.

Vitrolife har idag cirka 220 anställda och bolagets produkter säljs på nästan 90 marknader. Huvudkontoret ligger i Göteborg där även forskning, utveckling och produktion sker för stora delar av bolagets verksamhet.

Renew Group har sitt säte i Mölnlycke, Härryda kommun, och säljer innebandyutrustning.

Renew uppger att man i dag har 45 procent av världsmarknaden, säljer 250 000 innebandyklubbor per år och exporterar utrustning till mer än 60 länder. Klubbskaften tillverkas i Kina, klubbladen i Götene och sammansättningen görs i Mölnlycke.

Renew Group, vars mest kända varumärke är UNIHOC, har 25 heltidsanställda, dubblar antalet sysselsatta under sommarmånaderna och har i dag, elva år efter att bolaget bildades, en omsättning på 70 miljoner kronor per år.

Renew Group är ett av många företag som är medlemmar i Business Region Göteborgs tillväxtprogram Expedition Framåt. Vill du veta mer om vad Business Region Göteborg kan stötta företag och entreprenörer med? Läs mer här>>

Uppdaterad: 2012-08-14
Dela