Företag inom medicinteknik respektive innebandy prisas
Den 14 augusti delas årets Companipris ut. Priset syftar till att uppmuntra det goda företagandet i Göteborgsregionen. I år är det två företag som tar emot priset - Vitrolife och Renew Group.
Årets upplaga är den nittonde i ordningen. Hittills har ett femtiotal företag och organisationer fått ta emot utmärkelsen. Prisutdelningen sker ikväll på Konserhuset och det är Anneli Hulthén, styrelseordförande i Göteborg & Co och Birgitta L-Öfverholm, chef för Näringslivsgruppen Göteborg & Co, som delar ut priset.

Vitrolife är en internationellt verksam bioteknologisk/medicinteknisk koncern med säte i Göteborg. Verksamhet bedrivs inom områdena fertilitet och transplantation.

Vitrolife har idag cirka 220 anställda och bolagets produkter säljs på nästan 90 marknader. Huvudkontoret ligger i Göteborg där även forskning, utveckling och produktion sker för stora delar av bolagets verksamhet.

Renew Group har sitt säte i Mölnlycke, Härryda kommun, och säljer innebandyutrustning.

Renew uppger att man i dag har 45 procent av världsmarknaden, säljer 250 000 innebandyklubbor per år och exporterar utrustning till mer än 60 länder. Klubbskaften tillverkas i Kina, klubbladen i Götene och sammansättningen görs i Mölnlycke.

Renew Group, vars mest kända varumärke är UNIHOC, har 25 heltidsanställda, dubblar antalet sysselsatta under sommarmånaderna och har i dag, elva år efter att bolaget bildades, en omsättning på 70 miljoner kronor per år.

Renew Group är ett av många företag som är medlemmar i Business Region Göteborgs tillväxtprogram Expedition Framåt. Vill du veta mer om vad Business Region Göteborg kan stötta företag och entreprenörer med? Läs mer här>>

Uppdaterad: 2012-08-14
Dela

Telefon: 031-61 24 02
E-post: info@businessregion.se
Vårt huvudkontor ligger på Norra Hamngatan 14 i Göteborg.

Pressmeddelanden och annan information för journalister.

Här kan du ladda ner trycksaker, rapporter och andra av våra publikationer.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrev och utskick, som finns för flera av våra branschområden.