App-butiken Appland förinstalleras i Samsung Galaxy S III från operatören 3
Foto: Appland
Foto: Appland
Kunder som köper Samsung Galaxy S III från operatören 3 får automatiskt tillgång till svenska app-butiken Appland, som finns förinstallerad på telefonen. Göteborgsbaserade Appland och 3 offentliggjorde sitt samarbete i april i år och nu gör de sin första gemensamma aktivitet för svenska användare. Hela det första partiet av Samsung Galaxy S III som levereras från 3 kommer att ha Appland förinstallerat.
Appland är en app-butik för svenska gratis- och betal-appar till Android-mobiler. Alla appar är kvalitetskontrollerade och betalning sker enkelt via mobilräkningen, och kräver därför ingen registrering eller kreditkort. Tjänsten fungerar med alla operatörer i Sverige. Appland laddas ner gratis på www.appland.se.
 
- Vi tycker att Appland är en grymt bra tjänst och därför vill vi göra det extra enkelt för våra kunder att upptäcka den, säger Erik Hörnfeldt, informationschef på 3.
 
- Att Appland finns förinstallerat i Samsung Galaxy S III känns helrätt, säger Applands VD Jonatan Redvik.

Appland är en marknadsplats där ägare av Android-mobiler kan ladda ner säkra, svenska appar till mobiltelefonen och betala dem via mobilräkningen. Företaget grundades av Jonatan Redvik år 2011, är baserat i Göteborg och sysselsätter idag nio personer.

Uppdaterad: 2012-06-21
<< FÖREGÅENDE 
Dela

Telefon: 031-61 24 02
E-post: info@businessregion.se
Vårt huvudkontor ligger på Norra Hamngatan 14 i Göteborg.

Pressmeddelanden och annan information för journalister.

Här kan du ladda ner trycksaker, rapporter och andra av våra publikationer.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrev och utskick, som finns för flera av våra branschområden.