West Coast Travel Hack 2011 avgjort
Vinnarna av West Coast Travel Hack är korade i Västkustens första app-utvecklingstävling baserad på öppen offentlig data. Syftet bakom tävlingen som är en del av ISET-projektet är att ta fram nya lösningar för hållbart resande. Prisutdelningen sker på Handelskammardagarna 13-14 oktober.

Winners of the Team Award and the BRG Award: Team Visit

Vinnarna är:


Best prototype award: GREEN bITs med Communify
Best team award: Team VISIT med buynearby.se
BRG award: Team VISIT med buynearby.se
Developer Recognition Award: foo med av.vikel.se
CommuteGreener Award: Code Monkeys med Find me a ride
My Idea Award: Hans-Erik Spjuth

Vi återkommer med motiveringar till priserna.

Om West Coast TravelHack 2011:


West Coast TravelHack är en innovationstävling med ett särskilt fokus att förbättra hur människor reser på ett hållbart sätt. Tävlingen ägde rum från 8-9 oktober vid Institutionen för tillämpad IT, Göteborgs universitet, Lindholmen Science Park i Göteborg. På TravelHack tävlade team av utvecklare, designers och kreatörer att ta sig an utmaningen att utforma och genomföra prototyper till nya tjänster för en hållbar mobilitet.

Tävlingen genomfördes inom ramen för projektet ISET (Innovation for Sustainable Everyday Travel). Syftet är att stimulera innovation av nya digitala tjänster som förbättrar möjligheten för människor i Västsverige och utanför för att resa mer hållbart. Hållbart resande kräver nya och unika digitala tjänster som går utöver funktionaliteten i en reseplanerare.

Erik-Wilhelm Graef Behm
IT Centrum Väst @ Businss Region Göteborg

Uppdaterad: 2011-10-10
Dela