Tårtor på export - lyckat recept för Almondy
Foto: Almondy
Göteborgsföretaget Almondy säljer tårtor i över fyrtio länder runt om i världen. Marknaden växer och i april satte man rekord när försäljningen passerade 50 miljoner kronor. För att möta den ökade efterfrågan har man fått anställa fler medarbetare, skriver Almondy i ett pressmeddelande.
— Vi är väldigt stolta över detta rekord. 50 miljoner kronor i försäljning på en månad är faktiskt lika mycket som vi sålde för under hela år 2000, säger Marius Jerndahl, VD för Almondy, i ett pressmeddelande.

Efterfrågan på frysta tårtor har ökat under flera år och företaget har haft en genomsnittlig försäljningsökning på +23% per år sedan år 2000. Almondys tårtor säljs i 41 länder världen över och tillväxten kommer från flera marknader, bland annat Tyskland, Finland och Ryssland.

— Sammantaget efter april ligger vi kraftigt före 2010, vilket har gett oss möjligheter till nyanställningar. Hittills i år har vi anställt åtta personer i bageriet och två på försäljningssidan för att möta den ökande efterfrågan, avslutar Marius Jerndahl i pressmeddelandet.

 

Uppdaterad: 2011-05-09
Dela

Telefon: 031-61 24 02
E-post: info@businessregion.se
Vårt huvudkontor ligger på Norra Hamngatan 14 i Göteborg.

Pressmeddelanden och annan information för journalister.

Här kan du ladda ner trycksaker, rapporter och andra av våra publikationer.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrev och utskick, som finns för flera av våra branschområden.