Tårtor på export - lyckat recept för Almondy
Foto: Almondy
Göteborgsföretaget Almondy säljer tårtor i över fyrtio länder runt om i världen. Marknaden växer och i april satte man rekord när försäljningen passerade 50 miljoner kronor. För att möta den ökade efterfrågan har man fått anställa fler medarbetare, skriver Almondy i ett pressmeddelande.
— Vi är väldigt stolta över detta rekord. 50 miljoner kronor i försäljning på en månad är faktiskt lika mycket som vi sålde för under hela år 2000, säger Marius Jerndahl, VD för Almondy, i ett pressmeddelande.

Efterfrågan på frysta tårtor har ökat under flera år och företaget har haft en genomsnittlig försäljningsökning på +23% per år sedan år 2000. Almondys tårtor säljs i 41 länder världen över och tillväxten kommer från flera marknader, bland annat Tyskland, Finland och Ryssland.

— Sammantaget efter april ligger vi kraftigt före 2010, vilket har gett oss möjligheter till nyanställningar. Hittills i år har vi anställt åtta personer i bageriet och två på försäljningssidan för att möta den ökande efterfrågan, avslutar Marius Jerndahl i pressmeddelandet.

 

Uppdaterad: 2011-05-09
Dela