PlumChoice, Inc. köper Tific AB
Pär Ribbner, TiFiC
PlumChoice verksamma inom inom service och premiumsupport på distans har köpt det svenska mjukvarubolaget Tific AB. Tific levererar lösningar för automatiserad IT-support. Köpet kombinerar PlumChoices plattform för leverans av service och support på distans med Tifics plattform för automatiserad IT-support och självhjälp.
PlumChoice har utvecklat sätt att lösa komplexa teknikproblemen på distans, både för konsumenter och för små företag och med köpet av Tific kommer de att utöka sina tjänster och sin plattform till att hjälpa företag att ytterligare minska supportkostnaden och förbättra kundupplevelsen. Tifics lösningar för automatiserad IT-support används av storaeuropeiska och amerikanska företag för att automatiskt detektera och lösa tekniska problem samt för att underlätta för tekniker att snabbt och effektivt kunna hjälpa kunder.

- Tifics lösningar levererar service till tiotals miljoner användare över hela världen och de har ett fantastiskt rykte om att lösa problem innovativt. Tific delar vår ”Service 2.0”-vision att framgångsrika service- och supportlösningar kräver utmärkta verktyg för att lösa problem automatiskt och att hjälpa till med den löpande supporten av mer komplexa problem, säger PlumChoice VD Ted Werth, i ett pressmeddelande.

- Kombinationen av PlumChoices innovativa tjänster, utomordentliga räckvidd och rykte om att leverera tjänster med mycket hög kvalitet och Tifics lösningar kommer dramatiskt att accelerera Tifics tillväxt, säger vidare Pär Ribber, Tifics tidigare VD som nu kommer ha dubbla roller som President på Tific och Senior Vice President på PlumChoice.

Erik-Wilhelm Graef Behm
IT Centrum Väst @ Business Region Göteborg

Uppdaterad: 2011-05-30
Dela