Nytt storhotell på Lindholmen
Under första kvartalet 2013 får Göteborg ett nytt storhotell med placering på Lindholmen. Skanska kommer att bygga och äga hotellet som får namnet Radisson Blu Riverside Hotel.  Med sina 266 rum blir det bland de större hotellen i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.
Hotellet byggs intill Lindholmen Science Parks huvudbyggnad och kommer att drivas av hotelloperatören Winn. Winns vd Anders Junger ser ett stort behov av hotellkapacitet på Lindholmen.

- Företagen på Lindholmen har en internationell karaktär med många inresande både från Asien och USA som ofta bor längre perioder. De har ett otroligt stort behov av hotellrum, säger han till Göteborgs-Posten.

På helgerna och under sommaren blir det ganska lugnt och stilla på Lindholmen Science Park, men förhoppningen är att hotellets lite speciella attribut ska locka hotellgäster även då.

- Vi hoppas kunna sätta hotellet på kartan genom att det sticker ut arkitektoniskt, och marknadsföra det som exotiskt att komma till Göteborg och bo havsnära. Älvsnabbens hållplats ligger 60 meter från entrén. Det finns en attraktionskraft på privatmarknaden på det sättet, säger Anders Junger till Göteborgs-Posten.

Uppdaterad: 2011-01-18
Dela