Nystartat spelföretag i Göteborg får 375 000 kr till sitt nya spel
Thomas Wedin (t.v.) och Mattias Granat (t.h.) visar glädje på Nordic Game Conference middag där utvecklingsbidraget delades ut.
Det har gått snabbt. Väldigt snabbt. Så sent som i april grundade Thomas Wedin och Mattias Granat företaget Itatake för att jobba på sitt spel Pebble Universe. Nu har de fått 375 000 kronor i utvecklingsstöd av Nordiska datorspelsprogrammet.


- Det är helt fantastiskt och otroligt inspirerande. Att vi fått så här mycket pengar är viktigt för vårt fortsatta arbete, säger Thomas Wedin i ett pressmeddelande.

I konkurrens med 123 andra spelidéer var Pebble Universe ett av de spelprojekt som gruppen av sakkunniga för Nordiska datorspelsprogrammet såg mest potential i, och det enda från Sverige.
- När respekterade auktoriteter inom spelbranschen väljer ut vårt spel som ett av dem de vill stödja så är det ett bevis på att vi har något bra på gång, säger Mattias Granat vidare i pressmeddelandet.

Pebble Universe går ut på att man ska hjälpa de små Pebbles att med hjälp av deras exploderande hattar bli kvitt elaka monster som intagit deras värld. Spelet vänder sig till barn, ungdomar och vuxna där alla hittar sin utmaning – oavsett om man är nybörjare eller en mer avancerad spelare.

- Grunden till spelet är en enkel idé som är lätt att ta till sig, och då man spelar spelet förstår man genast vad det handlar om. Det finns inget liknande spel i dag även om det går att dra paralleller med andra framgångsrika spel som Angry Birds och Cut the Rope, fortsätter Mattias.

Mobiltelefoner med pekskärm, s.k. smartphones, har de senaste åren exploderat och bara under 2010 såldes närmare 300 miljoner smarta telefoner globalt, en siffra som kommer att stiga under 2011 till följd av en ökad produktflora. Apple, Google och nu även Microsoft är de som tros leda tillväxten.

- Det roliga med det som hänt inom det mobila området den senaste tiden är att vi, lilla Itatake från Göteborg, med relativt enkla medel kan nå ut med en försäljning över hela världen, avslutar Thomas.

Pebble Universe kommer att lanseras i slutet av året.

Mer om Itatake (

www.itatake.com

):


Itatake AB jobbar med att ta fram olika digitala koncept och skapar kreativ underhållning. Bland projekten kan nämnas spelet Pebble Universe och barnunderhållning som Molly & Varg samt Bokoloko.

Erik-Wilhelm Graef Behm
IT centrum Väst @ Business Region Göteborg

Uppdaterad: 2011-05-23
Dela