Nettbuss väljer Vehco som leverantör av fordonsutrustning
Foto: Nettbuss
Vehco fortsätter sin expansion i Norden och har ingått ett ramavtal med Nettbuss avseende leverans av mobila kommunikationsenheter för LAN (Local Area Network) till företagets bussar. Med hjälp av dessa produkter kommer Nettbuss nu att kunna erbjuda sina passagerare högkvalitativ WIFI samtidigt som ett flertal system ombord på bussarna kommer använda LAN kommunikation med kontoret.
- Nettbuss arbetar kontinuerligt med innovation och utveckling av IT-system för att effektivisera sin verksamhet och erbjuda passagerarna bästa komfort och service. Ett led i detta är att utrusta bussarna med den senaste teknologin för mobil kommunikation. Vi har därför ingått ett ramavtal med Vehco om leverans av mobila kommunikationsenheter. Vi ser mycket fram emot samarbetet och de fördelar som utrustningen kommer ge oss och våra passagerare berättar Harald Hegerberg, Nordisk IKT-sjef vid Nettbuss AS i ett pressmeddelande.

Under 2011 har Vehco öppnat ett eget kontor i Norge för att ytterligare stärka sin närvaro där och på så sätt öka servicenivån till de norska kunderna. Sen tidigare finns ett flertal kunder i Norge som använder bolagets system för fordonskommunikation.

- Vi är stolta och glada att Nettbuss valt ut oss som leverantör och ser denna affär som en viktig referens för vår expansion i Norge. Det skall bli roligt att samarbeta med Nettbuss och att ytterligare vara med och förbättra Nettbuss verksamhet och öka deras service till passagerarna säger Tore Nestaker, Sales Manager vid Vehco i Norge vidare i pressmeddelandet.

I affären ingår bl a produkten Moovebox från Icomera, ett svenskt bolag som bl a levererar WIFI till SJ:s tåg.

Erik-Wilhelm Graef Behm
IT Centrum Väst @ Businss Region Göteborg

Uppdaterad: 2011-09-01
Dela