LBC Logistik AB i Karlskoga och Kristinehamn satsar på mobilt IT från Vehco
Foto: LBC Logistik
LBC Logistik med ca 120 fordon och verksamt inom verksamhetsområdena anläggning, miljö, fjärr, adr-transporter, volymtransporter samt containeruthyrning började under våren undersöka några olika lösningar för att effektivisera transportplaneringen genom att gå över från pappersbaserade till digitala körorders, men även sänka bränsleförbrukningen samt få positionering av fordonen. Valet föll på Vehco och fordonsdatorn Co-Driver.
- På LBC Logistik jobbar vi hela tiden på att förbättra verksamheten ur miljö- och kvalitetssynpunkt samt förebygga föroreningar och följa tillämpbar lagstiftning, andra samhällskrav och kundernas krav. Med hjälp av Vehco Co-Driver och tjänsterna Bränsleuppföljning och Emissionsrapporter kommer vi nu på ett enklare sätt kunna visa att vi uppfyller de krav som krävs för att vara ett miljö- och kvalitetscertifierat företag berättar Henrik Gillisson, VD på LBC Logistik AB i ett pressmeddelande.

Vehco Co-Driver kommer nu att kopplas ihop med LBC Logistiks befintliga transportledningssystem Locus TDXlog. Genom att integrera dessa två system kan nu informations- och orderflödet i företaget skötas digitalt. Man lägger in kundens orderinformation i TDXlog och genom ett knapptryck skickar man ut ordern till mest lämplig resurs. Väl ute i bilen har chauffören den informationen han behöver för att genomföra uppdraget. Efter utfört arbete skickas ordern tillbaka till kontoret och man kan vidarelägga den för fakturering.

Samarbetet med Vehco omfattar till en början installation i 70 bilar, med målet att alla övriga fordon som behöver transportledas skall utrustas med fordonsdatorer. Förutom digitalisering av fraktsedlarna skall de även få en bättre översikt på flottan genom positioneringstjänsten. Via en kartvy ser man var alla enheterna befinner sig och man kan på ett effektivare sätt transportleda och skicka ut uppdragen till fordonen.

Erik-Wilhelm Graef Behm
IT Centrum Väst @ Business Region Göteborg

Uppdaterad: 2011-07-13
Dela