Hållbart tåg till Göteborg
På fredag den 6 maj rullar tåget Train of ideas in på Göteborgs central. Tåget, som ska sprida idéer om stadsutveckling, kommer från Europas miljöhuvudstad Hamburg och är lastat med idéer om ett hållbart Europa, skriver Vårt Göteborg.se
Turnén över Europa med Train of ideas startade i Hamburg den 21 april och tåget kommer att stanna till i ett 20-tal europeiska städer fram till oktober, för att presentera visioner för framtidens städer. I Sverige är det endast Göteborg och Malmö får besök av tåget.

— Tåget är en spännande interaktiv utställning som använder sig av mycket av det senaste inom informationsteknologin. Det är verkligen värt ett besök, säger Jonas Andersson, till Vårt Göteborg.se.

Utställningen är sex containervagnar lång och bland projekten som visas upp finns två av Göteborg Stads större miljöprojekt; Mobility coaching, ett projekt som motiverar inbitna bilister att resa mer miljövänligt, samt GoBiGas, ett dotterbolag till Göteborg Energi. GoBiGas ska bygga en miljard-anläggning i Rya på Hisingen där restprodukter från skogsbruket ska omvandlas till biogas.

Tåget är öppet för allmänheten på lördag och söndag. På lördag kan man också passa på att besöka Göteborgs Stads utställning "Home of ideas" som finns både på Drottningtorget och inne på Centralstationen. Även denna utställning handlar om den hållbara staden, skriver Vårt Göteborg.se.

Läs mer om Train of ideas här.

Uppdaterad: 2011-05-03
Dela