Göteborgsföretag utsedda till Sveriges hetaste unga teknikföretag
LumenRadio, Mindmancer och Promimic heter tre Göteborgsföretag som finns med på tidningarna Affärsvärlden och Ny Tekniks lista över landets hetaste unga teknikföretag. Alla tre har sina rötter från Chalmers Innovation, skriver Chalmers Innovation i ett pressmeddelande.
Tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden sammanställer årligen en lista på Sveriges 33 mest lovande unga teknikföretag. I år nominerades 250 bolag och av dessa har de 33 bästa företagen sållats fram, däribland Mindmancer, Promimic och Lumenradio. Formella kriterier för att platsa på listan är att bolagen ska vara Sverigebaserade, ha startat sin verksamhet tidigast 2004 och att de utvecklar en unik produkt eller tjänst kring en innovation samt att de har en stor internationell potential och förutsättningar att förändra spelreglerna i sin bransch.

Chalmers Innovation är delägare i LumenRadio, Mindmancer och Promimic och VD Olle Stenberg är nöjd:

-  Att just dessa bolag prisas är inte så förvånande. De har bra teknik, gör bra affärer och expanderar snabbt.

- De tre bolagen som är utvalda är till sin karaktär helt olika. Mindmancer löser ett samhällsproblem bland annat genom sin bevakningslösning för skolor, vilket förhindrar bränder och vandalisering. LumenRadio säljer trådlös belysning och får prestigeprojekt med kunder som har mycket höga krav. Promimic är medicinteknik-företaget som för bara en månad sedan fick FDA-godkännande i USA, vilket innebär att försäljningen kan ta fart på riktigt. Det känns fantastiskt kul att bolagen uppmärksammas, säger Olle Stenberg i pressmeddelandet.

POSTADRESS
Business Region Göteborg AB
Box 111 19
411 14 Göteborg
Besöksadress
Norra Hamngatan 14, 1 tr

Telefon: +46 31 61 24 02
Fax: +46 31 61 24 01
E-mail