Göteborgsföretag tog hem pris i clean tech
Anders Bohman, Orthocone

Anders Bohman, Orthocone

Innovationsbolaget Orthocone från Göteborg har vunnit Civica European Venture Contest Award i klassen clean tech. Företaget, som utvecklar och säljer en ny vätskekristallteknik för bildskärmar, belönas med 30 000 euro, skriver Chalmers Innovation i ett pressmeddelande.
Orthocones teknik med vätskekristaller ger bildskärmar högre bildkvalitet, gör dem enklare att producera och mer energieffektiva. Orsaken är att de flytande kristallerna kan vrida sig mycket snabbare än kristallerna i de skärmar som finns på marknaden idag.

Drygt 500 europeiska företag har deltagit i tävlingen och presenterat sina affärsidéer för internationella investerare. Investerarna har utifrån sju kriterier valt ut de företag som de anser ha bäst affärsidéer och potential att bli världsledande inom sitt specifika område. I slutfinalen i Madrid i mitten av december utsågs vinnare i tre klasser och Orthocone vann clean tech-klassen.

- Vi är givetvis stolta att investerare anser att ett av våra bolag, som bygger på forskning från Chalmers tekniska högskola, representerar en av de mest intressanta innovationerna och investeringsobjekten i Europa. Med den uppmärksamhet som det ger att vinna den här tävlingen kommer Orthocone få ett ökat intresse från investerare och kunder, bedömer Andrzej Brud, VD på Chalmers Innovation, i pressmeddelandet.

Uppdaterad: 2012-04-09
Dela