En lysande idé
Regionfinalen i affärsplantävlingen Venture Cup Väst är avgjord och på första plats hamnade en patentsökt metod för att tillverka aluminium som lyser i mörker. Alusera heter företaget som står bakom affärsidén, skriver Venture Cup i ett pressmeddelande.
För denna affärsidé fick företaget ta emot 200.000 kronor i förstapris under regionfinalen av Venture Cup Väst som hölls på Lindholmen Conference Center i Göteborg.
Aluseras patentsökta metod resulterar i en mycket kostnadseffektiv tillverkningsprocess och slutprodukten förväntas bland annat utmana en global marknad av brand- och utrymningsskyltar. Nästa steg för Alusera är Sverigefinalen, där de är ett av 12 projekt som tävlar om priset för Sveriges bästa affärsplan.

Totalt delades fem priser ut under kvällen på Lindholmen Conference Center. Andrapriset i tävlingen är på 100 000 kronor och detta pris gick till Virtual Trainer, ett Halmstadsföretag som erbjuder träningsanläggningar en revolutionerande lösning för att både utbilda sina medlemmar och avlasta anläggningens personal. Produkten är en virtuell instruktör i form av en pekskärm som på ett användarvänligt sätt ger träningsanläggningens medlemmar tillgång till hundratals innovativa och pedagogiska instruktionsfilmer.

- Venture Cups jury är oerhört imponerad över den nivå som de nominerade har hållit i år, säger Martin Hansson, tillträdande ordförande i Venture Cup Västs Jury, i pressmeddelandet. Flera av dessa tror vi kan bli mycket framgångsrika tillväxtföretag.

Uppdaterad: 2011-05-06
Dela