Brinner för bemanning
Enklare att starta med rätt stöd och hjälp
I maj 2009 klev Emir Vizlin för första gången in genom dörren till Mind your own business i Angered. Sex månader senare startade han företaget SweProffs Bemanning AB som erbjuder konsulter inom produktion, logistik och lagerarbete.
Vilken hjälp fick du från Mind your own business?
— Efter ett första möte med Dragan Sako, kundansvarig på kontoret i Angered såg jag nya horisonter. Han hjälpte mig att komma framåt och att göra rätt saker i rätt tid. Jag fick värdefulla tips om vad jag behövde tänka på i min uppstartsfas. Till exempel vart jag kunde få vidare hjälp, om det finns bidrag att söka och vikten av skriva en affärsplan.

Vad finns det för fördelar med att ha ett nystartskontor i Angered?
— För mig som kund är det perfekt att ha ett kontor att gå till i Angered. Det är ett större steg att åka till centrala Göteborg. Jag förlorade ingen tid, då det var enkelt och gick snabbt att få hjälp. När det dök upp nya frågor var det bara att gå dit och ställa dem. Att få prata med någon som kan mitt språk var en extra bonus.

Hur ser dina framtida planer för företaget ut?
— Jag vill utöka företaget och därför har vi nu börjat utveckla ett affärssystem som vi ska sälja till andra företag. Mitt mål är att bli ledande inom IT systemutveckling (affärssystem).

Kan du ge något tips till andra som vill starta företag?
— Ta hjälp från andra! Jag har hänvisat flera till att ta kontakt med Mind your own business.

Av Lina Samuelsson

Till Mind your own business startsida >>

Om Emir Vizlin
Titel: Grundare SweProffs Bemanning
Bakgrund: Flyttade från Bosnien till Sverige 1993. Utbildad vid Filmakademien i Göteborg. Arbetat som lärare på ArtCollage och med produktion på Volvo PV.
Om SweProffs Bemanning
Antal anställda: För att få sina anställda att verkligen brinna för sitt arbete vill Emir hellre ha dem som delägare än anställda. Idag har företaget tre delägare som också är anställda.
Startade år: I november 2009
Affärsidé: Bemanningsföretag inom industri, logistik och produktion. Utökar nu företaget med området IT & systemutveckling och jobbar med att utveckla ett affärssystem.

www.sweproffs.se

POSTADRESS
Business Region Göteborg AB
Box 111 19
411 14 Göteborg
Besöksadress
Norra Hamngatan 14, 1 tr

Telefon: +46 31 61 24 02
Fax: +46 31 61 24 01
E-mail