Virtuellt bibliotek gm Axiell Arena
Göteborgsbaserade Axiell Arena har under senaste tiden fått ett antal order på Axiells nya internetportal.

Cecilia Granström IT-bibliotekarie på Kungsbacka bibliotek.

- Vi valde Arena för att vi vill skapa en attraktiv webbplats där användare och personal bidrar till innehållet. Med Arena får vi möjlighet att skapa denna interaktiva webbplats, säger Cecilia Granström IT-bibliotekarie på Kungsbacka bibliotek.

Allmänheten får med Arena möjlighet att integrera och bidra till innehållet till bibliotekens webbplats genom att betygsätta, skriva omdömen, tagga medier, diskutera titlar och bygga virtuella bokhyllor. Allmänheten får dessutom den unika möjligheten att kunna bidra till sajten med egna artiklar. Biblioteken får med Axiell Arena ett system som är byggt på öppen källkod som kombinerar Googles sökteknik med bibliotekens specialistkunskap och precisionsinstrument för katalogsökningar. Via Content Management systemet kan man få allt från en enkel sökportal till en state of the art interaktionsplattform.

Jerk Sintorn, VD Axiell Library Group

- Med Axiell Arena öppnar vi upp för biblioteken att arbeta med interaktion och kunskapsdelning på ett modernt sätt. Den virtuella biblioteksfilialen på nätet ger biblioteken nya möjligheter för att positionera sig och nå nya användare, säger Jerk Sintorn VD för Axiell Library Group som ligger bakom Axiell Arena.

Erik-Wilhelm Graef Behm
IT Centrum Väst @ Business Region Göteborg

Uppdaterad: 2010-02-10
Dela