Riskkapitalkonferens — för fortsatt återhämtning och tillväxt
I finanskrisens spår har kampen för återhämtning bara börjat. På årets Riskkapitalkonferens samlas både företagare och investerare på Elite Plaza Hotel med syftet att ta reda på hur de kan växa med kapital och på så vis även bidra till en framtida positiv utveckling i Västsverige.

Företagare och entreprenörer fungerar som tillväxtmotorer i samhället. Entreprenörskap, innovationer och affärsidéer är därför nyckelord vid diskussioner som rör den fortsatta återhämtningen i Västsverige. På Riskkapitalkonferensen ges olika aktörer en möjlighet att möta potentiella investerare och de två senaste årens mottagare av utnämningen Göteborgs Finansprofil — Lena Apler, vd på Collector, Finance & Law, och Sara Wallin, vd för Almi Företagspartner Väst — finns på plats för att bland annat berätta om lokala finansieringsmöjligheter.

Sven Hagströmer, styrelseordförande i Investment AB Öresund, Avanza samt eWork och känd från tv-programmet Draknästet, deltar också under konferensen och kommer, tillsammans med entreprenören Karolina Räntfors, vd för Button Lock Sweden AB, att diskutera vad en riskkapitalist fokuserar på vid en investering. Vad är utslagsgivande?

Riskkapitalkonferensen är en mötesplats med syfte att främja erfarenhetsutbytet mellan riskkapitalister, fondförvaltare, växande företag, affärsänglar, banker och entreprenörer. Konferensen anordnas för sjätte året i rad av FinansKompetensCentrum, en ideell förening som projektleds av Business Region Göteborg och som ingår i regionens satsning på finansmarknaden.

- Vi anar en ljusning i konjunkturen och det finns ett stort intresse bland regionens företagare att hitta produktiva finansieringslösningar, vilket inte minst märks på att antalet anmälda till konferensen i år är fler än någonsin, säger Barbro Abrahamsson, verksamhets-ansvarig på FinansKompetensCentrum.

Konferensen äger rum den 19 januari mellan kl.16.00-20.00 på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg.

För mer information kontakta: Barbro Abrahamsson, verksamhetsansvarig Finans-KompetensCentrum, 031- 61 56 06, 0707-61 56 06 barbro.abrahamsson@businessregion.se

Uppdaterad: 2010-01-15
Dela