Posthuset — knutpunkt för både göteborgare och norrmän

Norsk-Svenska Handelskammaren valde att lägga sitt andra seminarie till Clarion Hotel Post mitt i Göteborg. Ett hundratal intresserade och förväntansfulla deltagare anslöt trots det fantastiska sommarvädret utanför.

Jan Andréasson från Norska Konsulatet hälsade alla välkomna till de pampiga före detta postlokalerna som nu varsamt skall iordningställas för att bli hotell.
Göran Johansson fortsatte med att berätta om bakgrunden och hur planerna på en hotellsatsning tog form. Tankarna och idéerna för att kunna göra något riktigt bra av det vackra huset både för göteborgarna och för resenärer som kommer till staden. Han betonade också vikten av det goda samarbetet med våra grannar i norr. Norge är ju dessutom vår viktigaste handelspartner som investerar mycket pengar i vår region, vilket leder till arbete och utveckling för hela vår region.

Koncernchefen för Choice Hotels, Torgeir Silseth, beskrev storsatsningen som man nu gör i Göteborg. Det är en investering på ca 1 miljard som man satsar på att skapa och utveckla ett hotellkoncept som kommer att sätta Göteborg ytterligare på både den nationella som den internationella marknaden. Han beskrev tankarna om ett hotell både för kommande gäster men också som en mötesplats för göteborgarna. Fyllt med stor kongresshall, goda konferensutrymmen, spa-anläggning, restauranger och barer har man funnit ett drömläge i ett hus som man nu varsamt skall renovera och bygga till. Som ansvarig för restaurangerna har man lyckats knyta till sig den kände kocken och restaurangägaren Marcus Samuelsson, själv uppvuxen och utbildad i Göteborg.

Industriledaren och styrelseordföranden för Göteborgs universitet, Carl Bennet, talade om vikten och nyttan av goda förbindelser med vårt grannland Norge. Med erfarenheter från arbetet både inom sina företag som utbytet av kunskaper via Göteborgs universitet fick vi ta del av de erfarenheter som är till gagn för att utveckla samarbetet mellan regionerna.
För renoverings- och byggnadsarbetet har Choice Hotels anlitat arkitektfirman Semrén & Månsson. Arkitekten och en av ägarna, Magnus Månsson, visade hur hotellet ska se ut när det står klart för invigning den 28 januari 2012. Han beskrev också ansvaret som följer i att genomföra en renovering och tillbyggnad i ett hus som är byggnadsminnesförklarat och som är så unikt som posthuset är. Att kunna bevara men också lyfta fram delar av fastighetens karaktär och det arbete som en gång lagts ner när det ursprungligen byggdes.   

 
För företag som är intresserade av att bli medlemmar i Norsk-Svenska Handelskammaren i Göteborg, går det bra att läsa mer på www.nshk.se eller www.go-regionen.org.

Vill du anmäla dig som medlem  eller veta mera så kontakta norge@generalkonsulat.se eller ring till Jan Andréasson 0705-810 690 eller till Ingar Knudsen 031-333 46 05.

Uppdaterad: 2010-06-09
Dela