Nyföretagande i Biskopsgården
I april 2009 öppnade Biskopsgårdens nya företagsrådgivning. Här erbjuder man råd och stöd till den som vill bli företagare eller den som redan är det. Företagarna kan bland annat få hjälp med att sätta ihop en affärsplan.

Hittills har tre nya företag startat och fem till är på gång. Målsättningen för verksamheten är att minst 70 nya företag ska ha startat i stadsdelen före 2011 års utgång.

- De som kommer till oss kan få hjälp med allt utom att skaffa kunder till företaget. Fast vi kan lära ut hur de ska tänka och göra för att hitta kunder, säger projektledaren Raimo Sköld, i ett uttalande på vårtgöteborg.se.

Under det första året som Biskopsgårdens företagsrådgivning har varit igång har 36 konsultationer gjorts. De flesta tar en första kontakt via telefon och den som vill kan sedan boka tid för personligt möte. Hittills är det endast män som har startat de nya företagen men målet är att minst 30 procent av de förväntade 70 nyföretagarna ska vara kvinnor. De företag som har startat så här långt är ett serviceföretag, en tolkbyrå och ett gatukök.

Företagsrådgivningen har öppet fyra dagar i veckan och på tisdagseftermiddagarna är det öppet hus. I slutet av januari planeras även för en entreprenörsträff på biblioteket där intresserade kan få möta personer som redan har startat företag i Biskopsgården.

Källa: vartgoteborg.se

Uppdaterad: 2010-01-20
Dela