Nya Saab 9-5 lanseras med innovativa mobilappar skapade av HiQ
Foto: Saab/HiQ
Förhandsintresset för nya Saab 9-5 är rekordstort. Bilen, som är den tekniskt och designmässigt mest avancerade hittills, har premiär i bilhallar över hela landet nu i sommar. För att Saab-intresserade ytterligare ska få lära känna bilen och dess speciella egenskaper har Saab tagit fram en iPhone och en iPad-app som ger användaren en möjlighet att uppleva och inspireras av den nya skapelsen från Trollhättan.
 
- Saab är en innovativ billtillverkare, och det ligger verkligen i tiden att skapa den här typen användarupplevelse. Vi har byggt apparna i nära samarbete med kunden och deras kommunikationsbyrå Valentin & Byhr, vilket fungerat mycket bra, säger Jerker Lindstén, VD på HiQ Göteborg i ett pressmeddelande. Framåt ser vi en allt större efterfrågan på den här typen av lösningar. HiQs erbjudande i kombination med vår erfarenhet inom mobil utveckling samt förståelse för digital marknadskommunikation matchar kundernas behov av mobila och användarvänliga lösningar. Nu ska det bli spännande att följa mottagandet av apparna bland Saabs kunder, fortsätter Jerker Lindstén.
 
I apparna kan användarna göra det mesta från att välja färg och fälg på bilen till att se den ur alla vinklar med hjälp av funktionen 360 Spin. Därefter kan man spara resultatet eller dela det med sina vänner. I applikationen kan man också se den senaste filmen på nya Saab 9-5 och titta närmare på bilens olika tekniska lösningar.
 
- Vi är en framtidsinriktad biltillverkare som eftersträvar högsta nivå i både teknik och design. Så för oss är det helt naturligt att dela en upplevelse som ger intresserade möjlighet att lära känna den nya Saab 9-5 via de här nya plattformarna. Samarbetet med HiQ har fungerat mycket bra och vi är väldigt nöjda med slutresultat, säger Johan Grundin, chef för digital marknadsföring på Saab Automobile AB.

Ladda ner appen här:
http://itunes.apple.com/se/app/saab-9-5/id377641023?mt=8

Erik-Wilhelm Graef Behm
IT Centrum Väst @ Business Region Göteborg

 

Uppdaterad: 2010-07-02
Dela