Norska banker satsar mobilt med Todos AB

Foto: Todos

Bankenes standardiseringskontor (BSK) har godkänt Todos mobila autentiseringslösning och banar därmed väg för norska banker att erbjuda Todos onMobile till sina kunder.

- Bankenes betalingssentral (BBS) är Norges centrala  clearingorganisation för bankbetalningar. De använder idag Todos autentiseringsserver VAS till för en grupp om 25 norska banker. De har en längre tid varit på jakt efter en mobil lösning för autentisering.

Efter ett lyckat pilotprogram har de nu godkänt Todos onMobile lösning. Systemet är baserat på en Java midlet som fungerar på över 700 mobiltelefonmodeller. I november 2009 lanserade Todos även kommande versioner av onMobile för iPhone och Android telefoner. Dessa applikationer ger bankerna och dess kunder säker stark autentisering and transaktionsverifiering när man ärpå språng.

Todos AB har har anpassat Java-midlet versionen av onMobile för att passa den norska marknadens krav. Applikationen laddas ner över mobilnätet och är därför mycket enkel och billig att distribuera samtidigt som den gör livet enklare för slutanvändarna.

Mobilautentiseringssystemet bygger på det existerande systemets bevisade och solida egenskaper; användarvänlighet, pålitlighet och säkerhet. BBS förväntar sig hundratusentals användare utav tjänsten inom en snar framtid.

- Norska banker är kända för att vara framsynta. De samarbetar för att finna gemensamma lösningar som uppfyller de högsta kraven gällande säkerhet och teknologi. De litar redan på Todos teknologi och vi är mycket glada att de nu har tagit nästa steg som möjliggör för banker att erbjuda mobil autentisering via vårt onMobile system, säger Ulf Dahlberg, Todos säljchef för Norden i ett pressmeddelande.

Erik-Wilhelm Graef Behm
IT Centrum Väst @ Business Region Göteborg

Uppdaterad: 2010-03-25
Dela