Mot ljuset i Shanghai
Jonasforms reco lampa har fått en utmärkelse för att vara en innovativ och miljösmart produkt med låg energiförbrukning. Lampan är svensktillverkad, helt och hållet gjord av återvunnet material och är återvinningsbar.

Priset är att lampan ställs ut på världsutställningen i Shanghai mellan den 1 maj till den 31 oktober 2010.

Hur har det gått för lampan?

- Bra. Vi har faktiskt hittat svenska företag som både vill tillverka och andra som är intresserade av att sälja produkten. Vi ligger just nu
i förhandling med två olika bolag, men det gäller att hitta rätt leverantör till rätt pris.

Vad händer nu?
Jag planerar att åka till Shanghai i höst i samband med att Göteborgs stad finns på plats (reds. anmärkning: 18-19 oktober arrangerar Business Region Göteborg seminarier i anslutning till världsutställningen). På längre sikt söker jag fler samarbetspartners. GMP är min dröm - en Glocal Miljöanpassad Produkt. Kan man till exempel hitta kinesiska leverantörer och intressenter så blir det helt andra produktionsvolymer. I Kina finns redan en lång tradition av att återvinna material.

Fakta Jonasform
Jonas Andersson är formgivare och soloföretagare och har drivit sitt företag Jonasform i snart två år. Som designer har han riktat in sig på att söka upp leverantörer av återvunnet material och sälja in dessa material i olika affärsområden men även då skapa produkter som så långt det är möjligt består av återvunnet material. Målet är att återvunna material ska vara lika konkurrenskraftigt som nya råvaror.

www.jonasform.se

Jonasform är ett av nästan 700 medlemsföretag i Expedition Framåt. Gemensamt för alla medlemmar är viljan att växa med företaget. >> Läs mer om tillväxtprogrammet Expedition Framåt

Uppdaterad: 2010-09-07
Dela