Mini-kurs: Hur du gör fler och bättre affärer

Föreläsning lockade många entreprenörer

På Göteborgs första vinterdag, den 9 november, höll Mind your own business sin första mini-kurs. 35 förväntansfulla deltagare hade bokat sig för eftermiddagen som hade sälj som tema.

Föreläsningen som hölls på Göteborgs stadsmuseum startades med en kort presentation från Lars Lennartsson Expedition Framåt, Business Region Göteborgs tillväxtprogram för företag. Han berättade om stöd och möjligheter som finns för de som vill utveckla sitt företagande. Expedition Framåt erbjuder tex hjälp för de som vill starta företag tillsammans, rådgivning och kurser. 
Till Expedition Framåt >>

Idag har kunderna makten
Föreläsningen inleddes med en kort presentationsrunda av deltagarna. En stor del av föreläsningen handlade sedan om vad du själv kan påverka och din insats för att få kunderna att vilja köpa.

"Försäljning behöver inte vara så dramatiskt" — säger Johan Rönnblad, dagens föreläsare.
Föreläsningen var ca 4 timmar och innehöll bl.a. försäljning och relationer, kundens roll, prissättning, vad påverkar vinsten mest, lönsamhet och bli en vinnare på första mötet.
Syftet med mini-kursen var att på ganska kort tid ge fler konkreta verktyg att ta med sig hem, vidare kunskap och inspiration att börja sälja eller sälja mer. Det var en blandning av blivande och nyblivna företagare bland de deltagande och merparten hade nyligen startat sitt egna företag.

I de pauser som gavs fylldes lokalen av ett sorl av mingel, nätverkande och utbyte av visitkort och erfarenheter.

Klicka här för att ta del av PDFJohan Rönnblads presentation >>PDF

Johan Rönnblad IMCure, är konsult och föreläsare inom säljcoachning, säljteknik och affärs- och kundutveckling. Johan har arbetat med säljföretag, utbildning och har startat flera företag.

 
Lina Samuelsson, Mind your own business

Uppdaterad: 2010-11-16
Dela