Miljöteknikföretaget COT växer i Turkiet
Göteborgsbaserade miljöteknikföretaget COT - Clean Oil Technology AB har fått ett genombrott på den turkiska marknaden.

Flera kommuner runt Ankara har påbörjat inköp av COT Oil Refiner System för installation i bussar, lastbilar och entreprenadmaskiner.

- Det här stärker vår ställning i Turkiet, som är en växande marknad, säger Göran Fredriksson, marknads- och PR-chef på COT.

COT utvecklar och marknadsför patenterad miljöteknik för kontinuerlig rening av smörj- och hydrauloljor under drift. Med hjälp av COTs teknik minskas konsumtionen av fossila bränslen eftersom oljan inte behöver bytas lika ofta. Detta är extra intressant för den som har stora fordonsflottor som drivs av nyare bränslen som RME-diesel och etanol som har negativa effekter på oljan och gör att den behöver bytas oftare än konventionella bränslen som diesel och bensin.

Just nu råder stort intresse för COTs teknik. Under förra året fördjupades samarbetet med fordonsindustrin, bland andra Volvo Bussar. Bland kunderna märks Flygbussarna i Stockholm vars Volvo-flotta för RME utrustats med COT-tekniken.

www.cot.se

------------
Vill du veta mer om Affärsdriven Miljöutveckling eller om Ecoex - exportmöjligheter för västsvenska miljöteknikföretag? Gå in på www.businessregion.se/affärsdrivenmiljöutveckling

Uppdaterad: 2010-06-29
Dela