Miljonprogrammet gör framtiden ljus
Från noll till 100 på tolv år, och bara i år planerar Svensk Rörinfodring att anställa ytterligare 25 personer.

- Det är väldigt trevligt faktiskt, säger företagets vd Mathias Svensson.

Mathias Svensson, vd Svensk Rörinfodring

Mathias Svensson, vd Svensk Rörinfodring

Svensk Rörinfodring bygger nya avloppsrör inuti gamla och därmed behöver inte rören bytas ut. Avloppsrören i en lägenhet tar en dag att färdigställa jämfört med flera dagar för ett traditionellt byte där även kök och bad måste rivas ut. Företagets kunder består främst av privata fastighetsägare, allmännyttan och bostadsrättsföreningar.

Hur ser konjunkturen ut?
– Väldigt ljus, mycket tack vare miljonprogrammen som byggdes på 60-70-talet. Nu är det dags att göra något åt dessa fastigheter och med vår metod sparas både tid och pengar.

Har ni några konkurrenter?
- Det finns några konkurrenter men till skillnad från andra har vi inriktat oss på att utföra arbeten inom fastigheten. Dessutom använder vi ett miljövänligt material när vi bygger de nya rören.

Några nya satsningar på gång?
- Vi håller just nu på att öppna ett kontor i Stockholm vilket blir det sjätte. Eftersom det är mycket expansivt på alla kontoren har en personalansvarig anställts på heltid för att sköta vår kommande rekrytering. Bara i år planerar vi att nyanställa 25 personer fördelat på alla våra kontor.

Fakta: Svensk rörinfordring AB
Antal anställda: 94
Omsättning: Strax över 100 miljoner i år
Webb: http://www.tubussystem.se
Vd: Mathias Svensson

Fakta: Mathias Svensson
Ålder: 36 år
Bakgrund: Började på företaget med att starta filialen i Borås och drev verksamheten i fem år. Efter det arbetade jag som produktionschef i två år och är nu vd sedan tre år tillbaka.
Intressen: När jobbet inte kallar på uppmärksamhet umgås jag med familj och vänner, cyklar mountainbike och åker skidor både på längden och utför. Givetvis så är min familj, fru, två små barn och vårt hus en del av mitt fritidsintresse.

Av Sofia Carlsson Mc Conell

Svensk Rörinfodring är medlemmar i Expedition Framåt - ett utmanande tillväxtprogram för företag i Göteborgsregionen. Läs mer >>

Uppdaterad: 2010-02-24
Dela