Från Tillväxtföretag till Superföretag
För sjätte året i rad har Veckans Affärer i samarbete med PAR utsett årets Superföretag. Göteborgsbaserade Newbody AB är ett av trettiotalet västsvenska företag som finns med på listan för 2010.

Ett unikt koncept, god marknadsföring och stark kundvård. Så sammanfattade juryn sin motivering när Newbody vann kategorin "Årets Tillväxtföretag" på Business Region Göteborgs Inspirationsdag 2009. Newbody hjälper ideella sportföreningar och skolklasser att finansiera sina aktiviteter genom att de säljer Newbodys strumpor och underkläder.

Ett år har gått och trenden håller i sig för det snabbväxande bolaget som nu alltså fått utmärkelsen Superföretag.


- Det känns fantastiskt roligt, det handlar ju inte bara om att vi vuxit mycket utan att vi har med oss andra viktiga nyckeltal också. Att vara ett av Sveriges 353 Superföretag visar att vi jobbar rätt och det ger ett gott betyg åt alla medarbetare, säger Newbodys VD Benny Dahl.

Hur uppnår man då titeln Superföretag? Jo, ett Superföretag är, enligt Veckans Affärer.se, ett bolag som sticker ut i sina respektive branscher och slår sina konkurrenter på alla viktiga punkter: de växer snabbare, är lönsammare, har starkare balansräkning och så vidare. Man belyser ett Superföretag både ur effektivitet, lönsamhet, tillväxt samt finansiell kontroll.

VD Benny Dahl understryker ett par faktorer som bidragit till att Newbody lyckats bli ett Superföretag:

- Grunden ligger i att vi har en bra affärsidé och bra produkter. Och att vi har bra engagerade medarbetare och en bra organisation. Sen vill jag framhålla vår externa styrgrupp som är en viktig del av Newbody.

 
För Newbody fortsätter resan framåt och givetvis finns utmaningar utefter vägen även för ett Superföretag. Benny Dahl betonar bland annat vikten av att ha koll på ekonomin samtidigt som företaget växer.

- Vi ska växa under kontroll och vara medveten om vilka risker vi tar. Vi har också den ständiga utmaningen att ha rätt organisation och att rekrytera rätt och i rätt tid. Sen har vi en härlig utmaning då vi nu kommer att gå export under nästa år. Och vi har investerat flera miljoner kronor i ett projekt där vi kommer att underlätta väldigt mycket för vår kund, och det räknar vi med att kunna lansera nästa år.

 

Uppdaterad: 2012-03-13
Dela