Fouriertransform investerar i Alelion Batteries
Fouriertransform investerar 28 miljoner kronor genom en riktad nyemission i Alelion Batteries AB, som tillverkar energilagringssystem främst till fordonsindustrin.

Alelions system ingår idag bland annat i elbilen Fiat 500.

Fouriertransform deltar i nyemissionen tillsammans med några av de befintliga ägarna, bland annat Pegroco Invest. Efter emissionen blir Fouriertransform den störste enskilde ägaren.

– Elbilen är en viktig del i en framtida mer miljöanpassad fordonsindustri och på den växande marknaden ökar efterfrågan på effektivare energilagringssystem. Alelion är idag unikt positionerad som en komplett systemleverantör av energilagringssystem i Sverige med kompetens både inom utveckling och tillverkning av systemen. Mot denna bakgrund är vi övertygade om att Alelion kommer att stärka sin position i Norden och utöka sin verksamhet, säger Per Nordberg, VD för Fouriertransform.

Alelion Batteries AB grundades 2006 och utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta energilagringssystem som använder sig av främst lijon-batterier. Bolaget bedriver sin verksamhet i Nödinge utanför Göteborg.

www.alelion.com

Källa: Pressmeddelande

Företaget är medlem i Business Region Göteborgs tillväxtprogram - Expedition Framåt >>

Uppdaterad: 2010-06-30
Dela