Fouriertransform investerar i Alelion Batteries
Fouriertransform investerar 28 miljoner kronor genom en riktad nyemission i Alelion Batteries AB, som tillverkar energilagringssystem främst till fordonsindustrin.

Alelions system ingår idag bland annat i elbilen Fiat 500.

Fouriertransform deltar i nyemissionen tillsammans med några av de befintliga ägarna, bland annat Pegroco Invest. Efter emissionen blir Fouriertransform den störste enskilde ägaren.

– Elbilen är en viktig del i en framtida mer miljöanpassad fordonsindustri och på den växande marknaden ökar efterfrågan på effektivare energilagringssystem. Alelion är idag unikt positionerad som en komplett systemleverantör av energilagringssystem i Sverige med kompetens både inom utveckling och tillverkning av systemen. Mot denna bakgrund är vi övertygade om att Alelion kommer att stärka sin position i Norden och utöka sin verksamhet, säger Per Nordberg, VD för Fouriertransform.

Alelion Batteries AB grundades 2006 och utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta energilagringssystem som använder sig av främst lijon-batterier. Bolaget bedriver sin verksamhet i Nödinge utanför Göteborg.

www.alelion.com

Källa: Pressmeddelande

Företaget är medlem i Business Region Göteborgs tillväxtprogram - Expedition Framåt >>

Uppdaterad: 2010-06-30
Dela

Telefon: 031-61 24 02
E-post: info@businessregion.se
Vårt huvudkontor ligger på Norra Hamngatan 14 i Göteborg.

Pressmeddelanden och annan information för journalister.

Här kan du ladda ner trycksaker, rapporter och andra av våra publikationer.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrev och utskick, som finns för flera av våra branschområden.