Fokus USA och miljöteknikexport i höst
Du som är intresserad av USA-marknaden har en gyllene höst framför dig. Nu anordnas flera aktiviteter med inriktning gentemot just USA. Och du behöver inte lämna landets gränser.

Den största av dessa aktiviteter är Svensk-Amerikanska Handelskammarens Entreprenördagar (SACC E-Days), som i år arrangeras i Göteborg 8-10 november, där SACC helt enkelt tar resväskan till oss och låter företagare ställa frågor direkt till de olika lokala handelskamrarna från USA.

Övergripande tema är hållbarhet och det kommer därför vara ett extra fokus på följande områden: Hållbara transportsystem, Avfall, återvinning och förnyelsebara bränslen samt Energieffektivisering i fastigheter.

I år tas också några nya grepp på E-days. Bland annat kommer mindre företag få chansen att pitcha inför investerare. Modellen känns igen från TVs Lion´s Den och den svenska versionen Draknästet. Håll ögonen uppe på E-days hemsida som uppdateras löpande och där du inom kort ska kunna anmäla ditt intresse till just denna aktivitet.

Det blir också Bootcamp for Doing Business in the US, tre parallella seminarier med titlar som Financing, Venture Cap, & Government Procurement", "U.S. Business Law to Succeed & Avoid Mistakes", respektive "How to Sell to Americans — U.S. Business Culture.

E-days erbjuder också olika matchmakingprogram, bland annat inom cleantech.

Om du anmäler dig senast den 31 augusti hinner du ta del av early-bird-priset på anmälningsavgiften!

För dig som funderar på att ta steget över till den amerikanska marknaden, eller vill bolla dina idéer inför en expansion där finns ett batteri av kostnadsfria erbjudanden som riktar sig just till västsvenska miljöteknikföretag, ett Business Accelerator Program. Inom ramen för detta arrangeras i Göteborg på förmiddagen den 4 oktober ett sk Access-seminarium. I anslutning till det arrangerar Ecoex samma eftermiddag även ett seminarium om olika finansieringsmöjligheter för internationella affärer. Än är inte alla detaljer klara kring dessa seminarier, men håll gärna ett öga på våra hemsidor för uppdateringar.

 

POSTADRESS
Business Region Göteborg AB
Box 111 19
411 14 Göteborg
Besöksadress
Norra Hamngatan 14, 1 tr

Telefon: +46 31 61 24 02
Fax: +46 31 61 24 01
E-mail