easyJet startar flyglinje till Göteborg
Den 6 september börjar easyJet, ett av världens största flygbolag, att flyga mellan London Gatwick och Göteborg Landvetter Airport, enligt ett pressmeddelande från Göteborg & Co.

Att få easyJet att börja flyga till Göteborg Landvetter Airport har haft hög prioritet i det arbete som Swedavia (tidigare Luftfartsverket) har drivit tillsammans med Göteborg & Co och Business Region Göteborg. För Göteborgsregionen och Västsverige är det en mycket positiv nyhet. Storbritannien, och då särskilt London, står för en stor del av turismen till Göteborg och västra Sverige. På årlig basis står britterna för ca 100 000 av de västsvenska gästnätterna. Direktlinjer har blivit ett viktigt konkurrensmedel då allt fler, både affärs- och privatresenärer, efterfrågar dem. Med easyJet får resenären dessutom tillgång till ett nätverk av linjer över hela Europa, skriver Göteborg & Co i sitt pressmeddelande.

- Det är mycket betydelsefullt att ett stort flygbolag visar att de tror på Göteborg som destination. Ökad tillgänglighet via flyg till Sverige skapar nya möjligheter för turist- och besöksnäringen, säger Leif Nilsson VD på Göteborg & Co, i pressmeddelandet.

Uppdaterad: 2010-06-09
Dela