Dansk stororder på tågledningssystem från Mölndal
Cactus UniView har tecknat avtal med Banedanmark om att utveckla och leverera tågledningssystem till Ålborg och tillhörande sträckning från Frederikshavn till Ålborg station.
- Det här är ytterligare en prestigeorder i konkurrens med internationella, stora konkurrenter. Järnvägsmarknaden i Norden står inför stora investeringar de närmaste 15 åren och vi är med från start, säger Fredrik Bergström, vd på Cactus UniView.

Projektet inleds omedelbart för att tas i drift till årsskiftet 2011/2012.

Avtalet inkluderar även möjlighet för Banedanmark att teckna kompletterande leveranser för systemen i Herning och Viborg. Tillsammans med stationerna kring Ålborg, skulle detta innebära att Cactus UniView styr en betydande del av järnvägstrafiken på norra Jylland.

Cactus UniView levererade sitt första tågledningssystem 1993 till SL och Roslagsbanan. Därefter har flertalet leveranser skett i Sverige men även till Danmark.

- I vår exportsatsning har vi valt att satsa på Danmark. Detta för att det är ett av de mest spännande länderna i Europa, med stora moderingsprogram inom signalteknik. Samtidigt har infrastrukturägarna visat på stor öppenhet och professionalism vad gäller valet av leverantörer, säger Jan Andreasson, projektledare och affärsområdeschef Järnväg.

Om Cactus UniView
Cactus Automation och Radius Control Systems (UniView) blev i juni 2010 ett bolag – Cactus UniView. Båda bolagen har utvecklat driftdatorsystem under mer än 30 år för samhällskritiska verksamheter med höga krav på driftsäkerhet. www.cactusuniview.se

Cactus UniView är medlem i Business Region Göteborgs tillväxtprogram Expedition Framåt

Uppdaterad: 2010-10-27
Dela