Axiell bli exklusiv partner till Microsoft

Elisabet Svensson, produktchef, Axiell Libra AB

Göteborgsbaserade Axiell har utnämts till Microsoft Gold Partner.

- Partnerskapet är en bekräftelse på att vi har valt helt rätt teknisk plattform för den här typen av applikationer. Våra kunder kan känna sig nöjda över att ha valt oss som leverantör då vi har klarat de avancerade krav på kvalitet som Microsoft ställer på sina guldpartners, säger Elisabet Svensson, produktchef, Axiell Libra AB i ett pressmeddelande.

Anders Wedahl, ISV Developer Evangelist, Microsoft Sverige.

- Axiell Libra AB är ett mycket innovativt företag som ligger i teknisk framkant och därför känns det kul att kunna erbjuda dem den finaste partnernivån som vi har inom Microsoft. De är väldigt kreativa och kvalitetsmedvetna och driver i snabb takt på utvecklingen av bibliotekssystem framåt, säger Anders Wedahl, ISV Developer Evangelist, Microsoft Sverige.

Om Axiell Libra AB


Bolaget Levererar IT-system och självbetjäningslösningar till svenska bibliotek. Företaget grundades i mitten av 1980-talet då Axiell som den första leverantören i Norden utvecklade ett bibliotekssystem. År 1996 lanerade Axiell ett grafiskt bibliotekssystem som baserades på existerande biblioteksstandarder. Utvecklingen har fortsatt och idag är Axiell Library Group med dess fem dotterföretag – däribland Axiell Libra AB - det femte största företaget i världen inom denna sektor. Axiell utvecklar flera olika bibliotekssystem, bland annat .NET-systemet LIBRA.SE/LIBRA.FI och andra system som exempelvis produkterna BOOK-IT, DDElibra och OpenGalaxy samt Axiell Arena, verktyget för det virtuella biblioteket.

Erik-Wilhelm Graef Behm
IT Centrum Väst @ Business Region Göteborg

Uppdaterad: 2010-02-10
Dela