Förbättrar företagsklimatet
Vi arbetar aktivt med att bidra till ett bättre företagsklimat i Göteborgsregionen
Att förbättra företagsklimatet i Göteborgsregionen är ett av Business Region Göteborgs prioriterade områden. Genom ett bra företagsklimat skapar vi förutsättningar för en attraktiv region, både för våra befintliga företagare och för investerare. Fler och växande företag ger fler jobb, vilket är grunden för att kunna utveckla välfärden.

En viktig del av företagsklimatet är alla de kontakter som sker dagligen mellan kommun och företag. Därför är det nödvändigt att samspelet fungerar i dessa möten.

Satsningar på företagsklimatet

Rundabordssamtal

För att skapa dialog mellan politiker, tjänstemän och företagare arrangerade vi på BRG under augusti två rundabordssamtal. Det ena av ADA, kreativa näringar och det andra av Företagsutveckling. Du kan läsa mer om vad samtalet inom kreativa näringar gav här. Nu är det snart dags igen. Vi fortsätter konceptet och inleder i april en ny serie rundabordssamtal - då med fokus på nordost.

Insikt - undersökning och seminarium

Den nationella undersökningen Insikt genomfördes under våren 2013. Då fick företag chansen att säga sitt om sina kommunkontakter. Resultaten presenterades i samband med ett seminarium 10 september.
Läs mer om Insikt här >>

Förenkla - helt enkelt

Ett kompetensutvecklingspaket i tre block arrangerades av SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, för kommuner som vill förbättra sina företagskontakter. Vänder sig till kommunens politiker och tjänstemän från förvaltningar och enheter med företagskontakter. Denna genomfördes för ca 450 tjänstemän i Göteborgs Stad under hösten 2013.

Mer om företagsklimatet
BRGs vd ger sin syn på företagsklimatet
Vår vd Patrik Andersson berättar om sin syn på ett gott företagsklimat och hur Business Region Göteborg arbetar för att bidra till detta.
Läs mer här »
Företagslots ska förenkla för företagare
Här är Göteborgs Stads företagslots. Sam Friberg ska underlätta för företag - framförallt små och medelstora - i deras kontakter med kommunen. Tanken är att på så vis bidra till ett bättre företagsklimat, en process som BRG driver.
Läs mer här »
Kontaktpersoner:
Patrik Andersson
Patrik Andersson
VD
Telefon: 031-367 61 20
E-post: patrik.andersson@businessregion.se
Sam Friberg
Sam Friberg
Företagslots

Telefon: 031-365 00 65 | Vardagar 9.00-11.00 samt 13.00-15.00
E-post: foretagslotsen@businessregion.se

Henrik Einarsson
Henrik Einarsson

Chef Strategi och analys

Telefon: 031-367 61 27
E-post: henrik.einarsson@businessregion.se
Twitter: @analysgbg
Uppdaterad: 2014-02-20
Dela

Telefon: 031-61 24 02
E-post: info@businessregion.se
Vårt huvudkontor ligger på Norra Hamngatan 14 i Göteborg.

Pressmeddelanden och annan information för journalister.

Här kan du ladda ner trycksaker, rapporter och andra av våra publikationer.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrev och utskick, som finns för flera av våra branschområden.