Vad behövs om den gröna bilen ska rulla?
Från vision till verklighet
Foto: Business Region Göteborg
Hans Larsson, Affärsdriven Miljöutveckling, koordinerar projektet
Samverkan för Hållbar Kemi

Vilka förväntningar har du inför seminariet som du är med och arrangerar?
Jag hoppas på stuns i diskussionerna och en insikt om kemiindustrins möjligheter att  bidra till en omställning till förnybara råvaror. Viljan finns, det visar inte minst visionen Hållbar Kemi 2030 från kemiföretagen i Stenungsund.

Varför ska man inte missa just detta seminarium?
Västsverige är en spjutspets i Sverige på detta område, vågar jag nog säja. Under seminariet kör vi ett koncept med väldigt korta presentationer där du får se kemin i vardagen på ett spännande sätt. Du får följa en resa kring olika gröna komponenter i nåt så vardagligt som en bil där man kanske inte alltid tänker på hur mycket kemi som faktiskt krävs. Och där det finns enorma miljövinster att göra. Allt från lacken, till plastdetaljer, kablar och även drivmedel kan faktiskt göras "grönt", med förnybara råvaror istället för med fossila råvaror som olja.

Vad är snackisen inom branschen just nu?
Det pratas mycket om blågul kemi, ett förslag från branschen till nationell kemipolitik. Blågul kemi blir ju grön. Vi är med och arrangerar tre seminarier med temat grön kemi, med underrubriken "från vision till verklighet". Och det är precis vad detta handlar om.

Tisdag 3 juli
09:00 - 10:15
Vad behövs om den gröna bilen ska rulla?
Från vision till verklighet
Volvo toppar sedan flera år miljöbilsregistreringen, men vad behövs om Sverige ska uppnå oljeoberoende? Lyssna på den spännande berättelsen och delta i samtalet om hur man skapar den gröna bilen, byggd med komponenter av bioråvara från kemiindustrin.

Mer info om BRGs aktiviteter i Almedalen på www.businessregion.se/almedalen2012

Uppdaterad:
Dela