Nyföretagardagen 2014

Nyföretagardagen 2014-11-18
- för dig som vill eller nyss har startat företag

Välkommen till Nyföretagardagen, en mötesplats full med kunskap, kontakter och affärsmöjligheter.

Få svar på hur du startar och registrerar ett företag, hur du gör en affärsplan och hittar finansiering, nätverka med andra entreprenörer eller varför inte låna en entreprenör som
kan svara på dina specifika frågor?

  • Låna en entreprenör kostnadsfritt under 20 min för att ställa dina konkreta frågor. Begränsat antal platser så boka tid, först till kvarn gäller.
  • Hur lång ska en pitch vara, och vad ska du tänka på när din idé ska presenteras för en investerare? Venture cup hjälper dig att spela in en vinnande pitch på 60 sekunder.
  • Tävling: Ta chansen att pitcha din bästa idé för en jury och vinn pengar till att utveckla den. Anmäl dig på www.pitchadinide.se

Nyföretagardagen anordnas i samarbete med »

ÖPPET HUS 18 NOVEMBER | KL 12.00 – 18.00
STADSBIBLIOTEKET | GÖTAPLATSEN 3

Ingen anmälan krävs!

En dörr in ditt framtida företag

Under hela dagen har du tillgång till flera mötesplatser som tar upp olika typer av frågeställningar. Här kan du träffa entreprenörer och personer från flera nyföretagarorganisationer som kan ge dig rådgivning och svara dina på frågor.

Mötesplatserna tar upp följande ämnen:  

Anna-Lena Johansson

PROGRAM - HÅLLPUNKTER

12.00–12.30
NYFÖRETAGARDAGEN INLEDS

Anna-Lena Johansson från Business Region Göteborg presenterar några nya spännande projekt som är på gång.

Mariah Ben Salem

13.00–13.30
SÅ DRIVER DU DIN AFFÄRSIDÉ TILL KUNDSUCCÉ

Mariah Ben Salem, verksamhetschef för Stiftelsen Drivhuset Göteborg arbetar med att inspirera till entreprenörsanda och företagsamhet och hur man får människor att växa med sina idéer.

Joachim Keim

13.30–13.45
BOOTSTRAPPING - METODER FÖR SMART START OCH HÅLLBART FÖRETAGANDE

Många företag startas med en god idé men utan stora resurser. Med Boots­trapping som en del i affärsstrategin får ni effektiva metoder för att utveckla idéer och skaffa kunder, även med litet eller inget externt kapital. Föreläsare: Joachim Keim, företagsutvecklare på Coompanion.

Ashkan Safaee

14.00–14.30
ALLT JAG ALDRIG FICK LÄRA MIG OM ENTREPRENÖRSKAP

Ashkan Safaee är killen som för tre år sedan sa upp sig mitt i den lysande karriären mitt under ett lönesamtal för att börja göra skillnad på riktigt. Idag börjar han sina dagar med att stå på huvudet och sedan gör allt ifrån att luncha med politiker, studenter och VD:ar till att driva Everyday - ”skolan för allt du inte fick lära dig i skolan”. Ashkan kommer att dela lärdomar och insikter om allt han aldrig fick lära sig om entre­prenörskap innan han startade eget.

Liise Dahlqvist

15.00–15.30
40+ OCH NYFÖRETAGARE

Funderar du på att uppfylla den där drömmen du haft en tid? Är det dags att ta nästa steg i livet? Liise Dahlqvist, certifierad coach och föreläsare, var 43 år och anställd sedan 18 år på samma företag när hon avslutade sin trygga anställning och startade sitt företag Soul to Soul Communication.

15.30–16.00
PRISUTDELNING I TÄVLINGEN PITCHA DIN IDÉ

Se vilka nya entreprenörer som kammat hem första, andra och tredje plats. Juryn har utsett de idéer som anses ha bäst potential och förutsättningar på mark­naden.

Ulla-Lisa Thordén

16.00–16.30
AMBASSADÖRER FÖR KVINNORS FÖRETAGANDE

Ulla-Lisa Thordén och Christel Nelson Zimdal kommer från Tillväxtverkets nätverk Ambassadörer för kvinnors företagande. De kommer att berätta om varför de blev egna företagare, mot­gångar de stött på och hur de har löst dessa, vad som har varit lätt, roligt och avgörande för att de fortsatt driva sina företag.

Anders Wallqvist

17.00–17.30
VAD KRÄVS FÖR ATT STARTA EGET?

Anders Wallqvist är vd och en av grun­darna till Nowa Kommunikation. Anders kommer bl.a. att prata om: varför man startat företag och vad som krävs. Vad man kan förvänta sig för stöd och vad belöningen är med det egna företaget.

Kontaktperson

Katarina Clase
031-367 61 03
katarina.clase@businessregion.se

Uppdaterad: 2014-10-21
Dela