Nyföretagardagen - Öppet hus drog fulla hus!
En dörr in för dig som går i starta-eget-tankar!
Samarbetspartners, organisationer, den fett rappande Dogge Doggelito och äventyraren Ola Skinnarmo bidrog starkt till inspirerande lyckoträff i nätverkandets tecken för alla som går i starta-företag-tankar.
Nyföretagardagen var ett öppet hus som drog fulla hus och de flesta besökare la ner flera timmar för att få inspiration och motivation att starta eget. Det var ingen föranmälan till evenemanget och resultatet blev 700 besökare som lyssnade, deltog, minglade runt och nätverkade. Glädjen var stor bland de blivande företagarna som sökt efter information kring nyföretagande på nätet. På Stora Teatern fanns alla de intressanta organisationerna på plats. Alla hemsidor på ett ställe — och med personlig kontakt dessutom. En dörr in till att starta företag!
 
På programmet stod två otraditionella föredragshållare som pratade entreprenörskap — den fett rappande Dogge Doggelito och äventyraren som inte lägger något på is, Ola Skinnarmo. Två vitt skilda karaktärer, men båda berättade om sina livskall och om vikten av att skapa delmål för att orka hela resan för att nå den stora visionen. Vi blev påminda om att vi skall fira de uppnådda delmålen och att vi inte får glömma av att se våra kollegor och samarbetspartners.
 
Utöver de inspirerande föreläsarna och arrangörernas välbesökta utställning, bjöds workshops under hela dagen. Redan etablerade företagare berättade om sina framgångsfaktorer och bakslag, det serverades skatteinformation, speedrådgivning, gavs upplysningar om hur man bäst skyddar ett patent, varumärke eller mönster och mycket, mycket mer. En av de minglande blivande företagarna beskriver dagen så här: "Det är som att vara på bröllop. Det är glädje och entusiasm i vartenda hörn!". Kontakter knöts även mellan de som kom dit — frön till potentiella samarbeten såddes och nya idéer kläcktes.
 
Vi tackar alla entusiastiska besökare och engagerade samarbetspartners för årets tillställning och ser fram emot nästa års Nyföretagardag!

 

Besökare på nyföretagardagen
Nyföretagardagen 2011 på Stora Teatern.
Uppdaterad: 2011-09-22
Dela