Funderar du på att ta över ett företag?
Att köpa ett företag kan vara den enklaste och snabbaste vägen att bli egen företagare. 26 april har du chansen att lära dig hur.
Nu startar en ny skräddarsydd kurs för kvinnor i Göteborgsregionen som funderar på att ta över ett existerande företag. När kursen hölls förra året var responsen väldigt positiv - betyget blev 100 av 100 möjliga poäng!

Just nu finns goda möjligheter att ta över företag eftersom många små företag kommer att bli till salu under de närmaste åren på grund av generationsväxlingen när 40-talisterna går i pension. En studie som Företagarna gjorde 2009 visade att drygt var fjärde småföretagare planerar att dra sig tillbaka under de kommande fem åren. Därmed kan det bli aktuellt för cirka 180 000 företag byta ägare (eller eventuellt läggas ned).

Kursen fokuserar på det viktigaste faktorerna att ta ställning till inför ett eventuell företagsköp. Som exempel kan nämnas värdering av själva företaget men även faktorer som vem du själv är och har för mål i livet.

Vill du läsa mer om ägarskifte finns mycket fakta på en sajt som Almi Företagspartner driver: www.agarskifte.nu »

Läs om Anna Leo, jurist med möbelpassion köpte sin dröm »

Hans Gundmar
Hans Gundmar har stor erfarenhet av ägarskifte och har mött många företag och människor som planerar att sälja och/eller köpa företag. Foto: Barry Li
Det här lär du dig!
Köparskolan bygger på tre kvällsträffar:

26:e april: Hitta företag
3 maj: Analys, värdering, förhandling
10 maj: Avtal, finansiering, utveckling

Här finns företagen
Här är exempel på sajter där du hittar företag till salu:

Uppdaterad: 2012-03-21

Dela