Nätrelationer gav tillväxtpris
Netrelations och Abionova tog hem priserna
Per Carlsson vd Abionova, Annelie Hulthén styrelseordförande BRG samt Jan Kjellberg vd för Netrelations
Per Carlsson vd för Abionova, Anneli Hulthén styrelseordförande Business Region Göteborg och Jan Kjellberg vd för Netrelations.  Foto: Anna Sigvardsson
Två företag fick igår utmärkelser på Business Region Göteborgs Inspirationsdag. Netrelations of Scandinavia AB blev Årets Tillväxtföretag och Abionova utsågs av publiken till Årets Äventyrare.
 Drygt 300 personer deltog på den 10-årsjubilerande Inspirationsdagen. Tillväxtintresserade småföretag inspirerades av spännande föredrag och paneldebatter. Priser delades också ut bland de cirka 700 småföretag som deltar i Business Region Göteborgs tillväxtprogram Expedition Framåt. Anneli Hulthén, Business Region Göteborgs styrelseordförande, var prisutdelare.

Tre företag var nominerade i kategorin Årets Tillväxtföretag. Vinnaren blev Netrelations of Scandinavia AB som utvecklar webbplatser, intranät och digitala mötesplatser. De har haft en otrolig tillväxt mellan åren 2007 och 2010. Antal anställda ökade från 10 till 33 personer, nettoomsättningen ökade med 161 procent och resultat efter finansnetto ökade med 302 procent.
 
Juryns motivering till Årets Tillväxtföretag lyder:

"Med hisnande tillväxttal på flera hundra procent har Årets Tillväxtföretag, tillika Gasellföretag, fattat galoppen. Som social spindel i nätet värnar företaget gränssnittslöst om sina kunder. Engagerade medarbetare vägleder i konsten att skapa interaktiva relationer på nätet. Detta är sökoptimerad framgång när den är som bäst!"

Jan Kjellberg, vd för Netrelations, berättar om varför Netrelations har blivit ett tillväxtföretag:

  — Det beror främst på tre orsaker. Vi har fokuserat på ett väl avgränsat område och blivit bäst på det. Vi har involverat medarbetare i utvecklingen av både arbetsmiljö och vårt erbjudande. Vi behandlar kunden som vi själva vill bli behandlade.
 
Deltagarna på Inspirationsdagen röstade fram vem som skulle få priset för Årets Äventyrare. Publikens vinnare blev Abionova.

Abionova är experter på pannanläggningar för biobränsle med kunder som kommuner, energibolag, bostadsbolag och industrier. Företaget finns i Sverige Stenkullen, Onsala och i USA Minneapolis Minnesota, startade år 2008 och sysselsätter idag tolv personer.

Juryns motivering till Årets Äventyrare lyder:
 
"Abionova hade modet att satsa på en av de svåraste marknaderna - USA. De exporterar svenskt miljökunnande till en omogen marknad och genom att tänka "system" snarare än "produkt" har företaget skapat en infrastruktur för biobränsle i USA."

Företagets vd Per Carlsson beskriver Abionovas största utmaning:

— Etableringen på den nordamerikanska marknaden vilket krävde att vi behövde lösa frågor kring t ex licenstillverkning, distributörer och återförsäljare, certifierad tillverkning, val av advokat, geografisk placering, finansiering samt konvertering från EU-standard till USA-standard.

Källa: Pressmeddelande Business Region Göteborg

Netrelations of Scandinavia
Jan Kjellberg är vd för Netrelations som blev Årets Tillväxtföretag. Här ses medarbetare på företaget.
Foto: Sapp

Läs mer om Netrelations »

Abionova
Per Carlsson är vd för Abionova som blev Årets Äventyrare. Här ses medarbetare på företaget.
Foto: Sapp

Läs mer om Abionova  »

Expedition Framåt
Expedition Framåt Business Region Göteborgs tillväxtprogram, Expedition Framåt, hjälper små- och medelstora företag i Göteborgsregionen att växa. Idag är närmare 700 företag medlemmar. Läs mer  
Presskontakter
Presskontakt Årets Tillväxtföretag
Netrelations of Scandinavia AB
Jan Kjellberg, vd
0733-12 63 05
www.netrelations.se

Presskontakt Årets Äventyrare:
Abionova AB
Per Carlsson, vd
0736-42 55 89
www.abionova.se  

Anna-Lena Johansson
Chef Företagsutveckling, Business Region Göteborg
0705-55 89 19
anna-lena.johansson@businessregion.se

Sofia Mc Conell
Företagsutveckling, Business Region Göteborg
0730-81 24 99
sofia.mcconell@businessregion.se

Uppdaterad: 2012-03-07
Dela