Hallå där AnnaCarin Göransson ...
... vd för Svenska Resebolaget i Göteborg AB som genom satsningar på service och teknik växte med 50 procent under 2011.
Svenska Resebolaget i Göteborg AB
Snart fler hos Svenska Resebolaget i Göteborg.
Vem är du?
— Jag har jobbat med resebranschen i över 30 år i olika roller, till exempel som  resebokare och  teamledare. Nu är jag vd och delägare Svenska Resebolaget i Göteborg  AB. Vi ingår som ett av sju bolag  i SRB Travel group.

Har ni fördel av att ingå i en koncern?
— Absolut. En resebyrå är dyr i drift. Affärsresor kräver exempelvis 24 timmars service och vi måste också ha teknisk support. Då vinner vi på att dela kostnaderna med andra bolag.

Vilka trender ser du i resebranschen?
— Många bokningar görs idag via nätet och där måste vi hänga med i utvecklingen. Travel management är en annan trend som innebär att effektivisera sitt resande. Säkerhet och miljö är andra viktiga faktorer hos företagen. Inom miljö har vi utvecklat ett system för att företagen ska kunna miljökompensera för exempelvis flygresor. Vad gäller säkerhet handlar det bland annat om att hjälpa företag med att veta var alla medarbetare befinner sig om en olycka inträffar.

Hur ser det ut framöver för företaget?
— Vi har plockat marknadsandelar av andra och hade en tillväxt på 50 procent under 2011. I år räknar vi med en tillväxt på 25 procent och vi nyanställer. 2015 planerar vi att omsätta 70 miljoner på 9 personer.
 
Vad tror du framgången beror på?
— Vi har satsat mycket på service och inriktat oss specifikt mot små och medelstora företag!

Varför har ni gått med i Expedition Framåt?
— Jag är väldigt mycket för nätverk. Jag har prövat olika men inte Business Region Göteborgs som verkar vara seriöst och rätt för tillväxtföretag, vilket vi är, säger AnnaCarin Göransson.

Av Sofia Mc Conell

Om Svenska Resebolaget i Göteborg
Antal anställda: 6 personer
Omsättning: 42 miljoner
Kärnvärden: Respekt, Engagemang, Stabilitet, Arbetsglädje
Affärsidé: SRB Göteborg ska genom kunskap, tillgänglighet och personligt engagemang effektivisera våra kunders reseflöde.
www.resebolaget.se
Om Expedition Framåt
  • Hjälper företag att skapa tillväxt
  • Erbjuder kurser, seminarium, rådgivning etc
  • Närmare 700 företag är medlemmar
  • Riktar sig till små- och medelstora företag i Göteborgsregionen

Expedition Framåt »

Uppdaterad: 2012-03-07
Dela