Effektiv rekrytering tack vare professionell assistans
Expedition Framåt-medlemsföretaget Name ISP tog hjälp av arbetsförmedlare knutna till Business Region Göteborg när företaget skulle rekrytera - ett smidigt sätt att anställa!
domännamn Nameisp
Foto från Name ISP
Lista över potentiella kandidater samma dag!
Name ISP är en svensk domännamnsregistrar med placering i Göteborg. Företaget har varit verksamt sedan 2003 och är specialiserat på global domänregistrering och support. Name ISP har varit medlem i Business Region Göteborgs tillväxtprogram Expedition Framåt i flera år och bl a fått stöd vad gäller utformning av affärsplan. För Martin Leandersson, delägare i Name ISP, kändes det naturligt att kontakta Business Region Göteborg när företaget i våras var redo att anställa en femte person. Leandersson kände till att Business Region Göteborg har två arbetsförmedlare, Marie Nissbrandt och Boel Englund, knutna till sig, och att medlemsföretag är välkomna att få assistans av dem.

Redan samma dag som Leandersson hörde av sig till Business Region Göteborg om att han behövde hjälp med rekryteringen fick han en lista över potentiella kandidater. En kort tid därefter intervjuades tre av dessa tillsammans med Marie Nissbrandt. Leandersson blev väldigt nöjd med resultatet;

"Det här gick mycket smidigare än vad jag hade trott. Många företag vill anställa, men tycker att det tar för lång tid och skjuter därför upp det. Och hur många företagare är duktiga på att ställa rätt frågor under en intervju? Att ha en arbetsförmedlare på plats kändes oerhört professionellt. Hon såg till att rätt frågor ställdes och vi fick en kompetent, ny medarbetare på nolltid!"
Business Region Göteborgs rekryteringsrådgivare från Arbetsförmedlingen:
Marie Nissbrandt
Marie Nissbrandt,
Arbetförmedlingen
Business Region Göteborg
Boel Englund
Boel Englund,
Arbetsförmedlingen
Business Region Göteborg
Ulrika Wahlström
Uppdaterad: 2011-10-18
Dela