De sätter guldkant på tillvaron som båtägare
Nu är det möjligt att fixa det mesta som har med båten att göra på ett enda ställe. Detta tack vare ett samarbete mellan företagare på Öckerö.
Västkustens Marina Center Öckerö
Företagare som deltar i Västkustens Marina Center på Öckerö.
Västkustens Marina Center Öckerö, VMCÖ, är ett samarbete mellan företag på Öckerö med marin anknytning som på olika sätt levererar produkter och tjänster till fritidsbåtar och yrkessjöfart. 

Tack vare samarbetet kan de erbjuda bredare kompetens och större resurser. Kunderna får en rad fördelar som till exempel att flera tjänster kan utföras samtidigt.

Ett av företagen som deltar i samarbetet är Skepparens Båtkapell, som ser stor nytta för kunderna som vänder sig till centret.

— Kunden kan i princip bara lämna nycklar och tampar till oss, och när han eller hon kommer tillbaka har vi löst alla möjliga problem på båten. Det kan vara plastarbeten eller omlackering av skrov, kapellreparation/underhåll, service/byte av motor och träarbeten, säger Leif Ingemarsson på Skepparens Båtkapell.

Han ser också att Öckerö i sin helhet har en stor potential.

— På sikt kan vi ta tillvara på den marina kompetensen och föra den vidare till nästa generation.

En utmaning inför framtiden är marknadsföringen.

— Det är en stor omställning från att alla företag marknadsför sig var och en för sig till att göra det tillsammans.

Fakta

EU-stöd: Samarbetet kring centret har fått EU-stöd i form av Terra et Mare

Företagen som samarbetar är: Mitab Marin, Ocean Båtsnickerier, Skepparens Båtkapell, Öckerö Båtlackering, Öckerö Båtvarv, Öckerö Hamnförening, Öckerö Marinmotor och Ö-varvet.

Hemsida: www.vmco.se

Av Sofia Carlsson Mc Conell

Uppdaterad: 2011-06-30
Dela