Andrapris till Acosense i Swedish Cleantech Business Awards
Acosense hamnade på en delad andraplats i tävlingen Swedish Cleantech Business Award. Energiminister Anna-Karin Hatt delade ut priset till vinnaren. Tävlingen arrangerades för sjunde året i rad av Energimyndigheten.
- Vi är naturligtvis väldigt glada och stolta över att bli uppmärksammade i det här sammanhanget. Det är ett erkännande att vi kan erbjuda något som är bra både för våra
kunder som får en bättre ekonomi och samtidigt förbättra miljön, säger Linnéa Lindau som är vd för Acosense AB

Under prisutdelningen presenterade även energiminister Anna-Karin Hatt sin syn på vikten av satsningar som att lyfta fram nästa generations tillväxtbolag inom energiområdet.

- Jag ser miljöteknik inte bara som en framtidssektor för Sverige, där vi skapar morgondagens exportföretag, jobb och tillväxt utan det är även ett sätt att bidra till en hållbar utveckling både på hemmaplan och globalt, säger Anna-Karin Hatt, Energiminister.

Andraplatsen delar Acosense med Heliospectra som utvecklar belysning för växthus och vinnare i tävlingen blev Tomologic som erbjuder en optimerad skärprocess för tillverkningsindustrier.

Källa: Pressmeddelande

......................................................
Acosense är medlemmar i Business Region Göteborgs tillväxtprogram Expedition Framåt

Linnéa Lindau, vd Acosense
Linnéa Lindau, vd Acosense AB
Acosense
Utvecklar och säljer ett online instrument som i
realtid kan mäta processegenskaper som
torrhalt, viskositet och massflöden.
Uppdaterad: 2012-04-19
Dela