Nya kundansvariga på Affärsdriven Miljöutveckling
Cecilia Wickberg (till vänster) och Sofia Mc Conell (till höger)
Vi vill komma närmare företagen och bättre möta de behov som finns. Därför stärker vi vår avdelning med två kundansvariga som båda har gedigen erfarenhet av företagande och internationella affärer.  Du möter dem båda i en kort intervju här.
Sofia Mc Conell började sin tjänst den 1 juni, och en hel del företag har redan märkt av att hon är på plats. Cecilia Wickberg ansluter från och med den 1 augusti. 

 
Vad ser du fram emot mest med att vara kundansvarig på Affärsdriven Miljöutveckling?
Cecilia Wickberg: På sikt är ju målet att öka tillväxten i Göteborgsregionen. Då krävs det att det går bra för företagen. Att få vara med och skapa möten och aktiviteter som leder till bättre möjligheter för företagen känns fantastiskt roligt.

Sofia Mc Conell: Att hjälpa företag att hitta affärsmöjligheter. Jag vill fånga upp företagens behov och se om vi kan omsätta dem i konkreta aktiviteter utifrån företagens intresse. Och bevaka möjligheter som företagen själva kanske inte själva har tid att leta efter. Jag ser mig som en länk mellan behov och möjligheter.

Vad har du för erfarenheter att bidra med?
Cecilia Wickberg: Jag har mångårig erfarenhet av finansiell rådgivning och internationella affärer. Jag har tidigare arbetat som Key Account Manager, kundansvarig och globalt affärsansvarig. Detta har gett mig ett affärsmannaskap, en förmåga att se affären ur ett strategiskt perspektiv, analysera branscher och företag för att hitta nya affärsmöjligheter.

Sofia Mc Conell: Både internationell erfarenhet och småföretagarperspektivet. Jag har bland annat arbetat med lobbyingfrågor i Bryssel och i Vietnam med FN-programmet "Start and improve your business". Sedan har jag arbetat i flera år med EU-rådgivning för företag och på BRGs avdelning för företagsutveckling.

Uppdaterad: 2012-06-21
Dela

Telefon: 031-61 24 02
E-post: info@businessregion.se
Vårt huvudkontor ligger på Norra Hamngatan 14 i Göteborg.

Pressmeddelanden och annan information för journalister.

Här kan du ladda ner trycksaker, rapporter och andra av våra publikationer.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrev och utskick, som finns för flera av våra branschområden.